China, spionaj în SUA. FBI: Cea mai gravă ameninţare

Alegeri SUA
Alegeri SUA

Departamentul american al justiţiei a anunţat joi inculparea a două firme din China şi Taiwan şi a trei persoane, acuzate de conspiraţie în vederea furtului de secrete comerciale de la firma producătoare de semiconductori Micron din SUA, transmite Reuters. 

Dosarul împotriva corporaţiei United Microelectronics din Taiwan, a companiei de stat Fujian Jinhua Integrated Circuit şi a persoanelor inculpate face obiectul celui de-al patrulea proces împotriva spionajului chinez în Statele Unite din ultimele două luni. Procesul penal este însoţit şi de o acţiune civilă pentru interzicerea exportului oricăror produse create de cele de cele două firme cu ajutorul secretelor sustrase şi a transferului altor secrete comerciale. 

Procurorul general al SUA, Jeff Sessions, a declarat într-o conferinţă de presă că spionajul practicat de China "creşte rapid" şi a adăugat că "înşelătoria trebuie să înceteze". El a anunţat că guvernul american lansează o nouă iniţiativă de reprimare a spionajului comercial. 

China, cea mai gravă ameninţare

Directorul FBI (Biroul Federal de Investigaţii), Christopher Wray, a afirmat într-un comunicat că "nicio altă ţară nu prezintă o ameninţare mai amplă şi mai gravă decât China la adresa ideilor noastre, a inovaţiilor noastre şi a securităţii noastre economice". În septembrie, procurorii l-au pus sub acuzare pe cetăţeanul chinez Ji Chaoqun din Chicago, care încerca să recruteze spioni, sub coordonarea unui ofiţer de informaţii din Ministerul Securităţii Statului de la Beijing.

În octombrie, Departamentul Justiţiei de la Washington a obţinut pentru prima dată extrădarea unui ofiţer de informaţii chinez, Yanjun Xu, care urmează să fie judecat în SUA pentru tentativă de spionaj economic; printre ţintele sale se afla şi GE Aviation, subsidiară a General Electric. Săptămâna aceasta, a fost inculpat un grup de 10 persoane, printre care doi ofiţeri de informaţii chinezi şi hackeri care au accesat computerele unor firme americane, pentru a fura date despre un turboreactor utilizat la avioanele comerciale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel