China se confruntă cu cea mai scăzută rată a natalității din ultimii 40 de ani

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Republica Populară Chineză înregistrează cea mai scăzută rată a natalității din 1978 încoace.

Rata natalității a scăzut în China la cel mai mic nivel din 1978 încoace, în ciuda politicii guvernamentale care vizează prevenirea unei crize demografice.

Datele publicate de Biroul național de statistică arată că în 2020 au fost 8,5 nașteri la 1.000 de locuitori, pentru prima dată în ultimele decenii scăzând sub 10. Anuarul statistic, lansat în weekend, preciza că rata naturală de creștere a populației a fost la un nou minim de 1,45, potrivit The Guardian.

Guvernul este sub presiune pentru a preveni un potențial declin al populației după decenii de politici intervenționiste privind nașterile. Problemele Chinei sunt în mare măsură determinate de o politică a copilului unic care a fost implementată în 1980 și a durat până în 2015.

Guvernul și autoritățile locale au introdus o serie de măsuri care urmăresc să inverseze tendința, de la relaxarea politicilor privind numărul de nașteri, până la reducerea costurilor asociate cu educația și creșterea copiilor.

Se pare însă că politicile guvernului nu au reușit până acum să abordeze în mod adecvat preocupările tinerilor cu privire la costurile asociate aducerii pe lume a copiilor, potrivit Publika.

China a devenit cea mai bogată țară din lume. Valoarea națiunii a crescut de 17 ori în 20 de ani

Statele Unite au fost deposedate de titlul de cea mai bogată țară din lume, China fiind acum cea mai bogată națiune din lume. Trecerea în clasamentul global al bogăției a fost anunțată într-un raport al McKinsey & Co., spune Bloomberg, care a dezvăluit că valoarea Chinei a crescut vertiginos de la 7 trilioane de dolari în 2000 la 120 de trilioane de dolari în 2020.

În același timp, valoarea Statelor Unite a urcat la aproape 90 de trilioane de dolari, clasându-se acum pe locul doi.

Cursa Chinei către vârful clasamentului a contribuit la aproape o treime din creșterea totală a bogăției globale, care a trecut de la 156 de trilioane de dolari la 514 trilioane de dolari în același interval de timp.

Se crede că ascensiunea economică a Chinei s-a accelerat după ce a devenit membră a Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), o organizație interguvernamentală care reglementează comerțul între națiuni. Țările pot beneficia de acest statut, deoarece OMC ajută națiunile să stabilească regulile comerțului internațional și să le pună în aplicare pe piețele în curs de dezvoltare (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel