China a devenit cea mai bogată țară din lume. Valoarea națiunii a crescut de 17 ori în 20 de ani

China a devenit cea mai bogată țară din lume   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
China a devenit cea mai bogată țară din lume / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Statele Unite ale Americii au pierdut locul de cea mai bogată țară din lume.

Statele Unite au fost deposedate de titlul de cea mai bogată țară din lume, China fiind acum cea mai bogată națiune din lume. Trecerea în clasamentul global al bogăției a fost anunțată într-un raport al McKinsey & Co., spune Bloomberg, care a dezvăluit că valoarea Chinei a crescut vertiginos de la 7 trilioane de dolari în 2000 la 120 de trilioane de dolari în 2020.

În același timp, valoarea Statelor Unite a urcat la aproape 90 de trilioane de dolari, clasându-se acum pe locul doi.

Cursa Chinei către vârful clasamentului a contribuit la aproape o treime din creșterea totală a bogăției globale, care a trecut de la 156 de trilioane de dolari la 514 trilioane de dolari în același interval de timp.

China a devenit membră a OMC la începutul acestui secol

Se crede că ascensiunea economică a Chinei s-a accelerat după ce a devenit membră a Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), o organizație interguvernamentală care reglementează comerțul între națiuni. Țările pot beneficia de acest statut, deoarece OMC ajută națiunile să stabilească regulile comerțului internațional și să le pună în aplicare pe piețele în curs de dezvoltare.

Deși este într-adevăr o victorie considerabilă, nu este una împărtășită de întreaga țară, deoarece se estimează că mai mult de două treimi din bogăție se află în doar 10% din gospodării. Același raport este observat în SUA, care se află acum pe poziția 2 în topurile de bogăție globale.

Progresul Chinei va fi unul de urmărit în următorii ani, deoarece, în timp ce creșterea economică aduce un randament sănătos, anumite modele de creștere a averii nete pot face națiunile vulnerabile, scrie IFL Science.

Din primele 100 cele mai poluate orașe din lume, 94 sunt în China, India și Pakistan

Calitatea aerului este determinată de nivelurile de poluanți din aer PM2,5, PM10, ozon, dioxid de azot, dioxid de sulf și monoxid de carbon. Concentrația de particule PM2,5 din New Delhi, particule care dăunează plămânilor oamenilor, este de 34 de ori mai mare față de nivelurile acceptate de Organizația Mondiale a Sănătății (OMS).  

Particulele (PM) cuprind particule minuscule care au un impact negativ asupra sănătății. PM-urile variază în dimensiune, cele mai dăunătoare sunt PM2,5 și PM10, cu un diametru mai mic de 2,5 μm și, respectiv, 10 μm. Diametrul unui păr uman este de 50-70 μm. Nivelurile PM2.5 mai mici de 12 sunt considerate bune, 55-150 nesănătoase, iar de peste 250 sunt periculoase (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel