Centura municipiului Zalău, un nou eșec. Trebuia să fie inaugurată, dar e gata doar 50%

Hotarare procedura de expropriere a imobilelor in ,,Varianta de ocolire a mun. Sf. Gheorghe"
Hotarare procedura de expropriere a imobilelor in ,,Varianta de ocolire a mun. Sf. Gheorghe"

Un nou eșec în Transporturi: nici centura municipiului Zalău nu este gata. 

Și nu doar că nu este finalizată pentru a fi inaugurată, dar sunt necesare lucrări suplimentare, în vreme ce nivelul de execuție până-n prezent se ridică abia la 50%. 

Centura municipiului Zalău, singurul şantier unde lucrează un constructor din China, a ajuns de-abia la 50% execuţie, deşi luna aceasta trebuia să fie inaugurată, arată Rador.

Compania de Drumuri anunţă că pe traseul cu o lungime de 6 km sunt probleme din cauza alunecărilor de teren şi este nevoie de consolidări suplimentare. Prin urmare, şansele de inaugurare la sfârşitul anului sunt reduse.

Amintim că drumul către litoral, pe podul de peste braţul Borcea, nu va fi deschis complet nici în minivacanţa de 1 mai. Asta pentru că lucrările nu au fost finalizate, în urma descoperirii mai multor probleme. 

Podul de la Feteşti, pe Autostrada Soarelui, nu va putea fi redeschis pe ambele sensuri, temporar pentru minivacanţa de 1 mai. Este o perioadă în care se anticipează un aflux de maşini care merg sau se întorc de pe litoral.

La această construcţie peste Braţul Borcea al Dunării mai este nevoie de lucrări, iar şantierul ar putea fi prelungit până la începutul verii, potrivit companiei de drumuri. Constructorul care face primele reparaţii capitale la podul de la Feteşti a precizat pentru Radio România Actualităţi că estimează finalizarea lucrărilor până pe 15 iunie.

În aceste condiţii, cel mai probabil restricţiile vor fi menţinute şi la începutul verii, când sunt zilele libere de 1 iunie şi Rusalii. Pe de altă parte, la podul de la Cernavodă, circulaţia se desfăşoară normal, pe ambele sensuri. Acolo, reparaţiile vor fi reluate din 2 sau 3 mai, arată Rador. 

Cât mai durează lucrările

Am întrebat la CNAIR cât mai durează lucrările, care sunt costurile totale ale acestora, dar şi ce probleme au fost descoperite. Iată ce răspunsuri am primit. Citește aici continuarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel