Urmărește emisiunea live


Centru de excelenţă la Galați, în domeniul dermatologiei. Dotările sunt spectaculoase

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Spitalul de Boli Infecţioase din Galați va avea un centru de excelenţă în domeniul dermatologiei în urma unor investiții ale autorităților locale. Cu fonduri europene și de la bugetul județean au fost cumpărate aparate unice în țară și rare în întreaga lume.

Potrivit autorităţilor judeţene, spitalul din Galați are singurul aparat din ţară de microscopie confocală in vivo, un echipament medical folosit pentru diagnosticarea precisă a cancerului de piele, scrie Mediafax. 

Valoarea acestui aparat medical ultraperformant este de 1.329.999 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean.

„În Europa sunt doar cinci astfel de echipamente medicale. Dispozitivul analizează în profunzime pielea pentru depistarea cancerului, realizează biopsii virtuale, non-invazive, ceea ce scuteşte pacienţii de o incizie chirurgicală, stabileşte un diagnostic precis în cazul bolilor de piele autoimune sau inflamatorii şi permite monitorizarea eficienţei medicamentelor la nivel pielii”, a explicat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Sistem de tomografie optică coerentă

Acesta nu este singurul aparat de ultimă generaţie pentru diagnosticarea cancerului care este cumpărat pentru spitalul din Galaţi. Tot în premieră naţională, autorităţile achiziționează un sistem de tomografie optică coerentă.

De asemenea, la Spitalul de Boli Infecţioase a ajuns un dermoscan total body, pentru monitorizarea afecţiunilor dermatologice, iar pe listă este și un dermatoscop wireless cu bază de date.

„La Spitalul de Boli Infecțioase au fost achiziționate echipamente medicale moderne, unice în spitalele din regiune, pentru tratarea afecţiunilor dermatologice. Unele dispozitive sunt printre cele mai performante din ţară. Astfel, am reuşit să creăm la Galaţi una dintre cele mai moderne secţii de dermatologie din România. Lucrăm deja pentru a deschide la Spitalul de Boli Infecţioase un centru de excelenţă în domeniul dermatologiei, pentru a putea realiza ample programe de cercetare în domeniu”, a anunțat Biroul de Presă al Consiliului Județean Galați.

Concurs național

Anul acesta, Galaţiul va fi gazda concursului național de obținere a titulaturii de medic primar în domeniul dermatologiei, la care vor fi folosite şi unele dintre echipamentele achiziţionate.

Secţia de dermatologie se află într-un spaţiu modern, într-un corp nou de clădire construit la Spitalul de Boli Infecţioase din Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel