EXCLUSIV  Centralele de apartament, extrem de poluante. Iuliean Horneț: Sunt un fel de camere de gazare. 70 de produși cancerigeni

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay (akiragiulia)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay (akiragiulia)

Iuliean Horneț, inventator, a vorbit despre toxicitatea centralelor de apartament.

Inventatorul Iuliean Horneț a explicat care este motivul pentru care centralele de apartament sunt extrem de toxice pentru sănătatea oamenilor:

„Am văzut un studiu și era interesant. Mie chiar nu-mi venea să cred, cifra e impresionantă. Orașele care au desființat încălzirea centrală, pentru că erau praf țevile, sunt cele mai poluate“, a spus Răzvan Dumitrescu.

„Da! Toate orașele care nu mai au încălzire centralizată sunt un fel de camere de gazare. Eu am un studiu de la Academia Română al doctorului docent Benga, pe care l-am tot publicat și îmi este șters, unde spune că poluarea la interior, în casă, e mai mare decât cea din exterior. Întreb și eu pe locuitori: Ce aerisești acolo? Ei spun: Vine un miros de gaze când deschid geamul“, a spus Iuliean Horneț.

„Păi dacă toți au centrale de apartament, când deschizi geamul îți intră toate noxele în casă“, a completat Răzvan Dumitrescu.

„Dacă ar intra niște noxe mai blânde.... dar sunt 70 de produși cancerigeni în țevușca aia de gaz, dintre care 11 de risc și vreo 4 de mare risc. În cazul cartierelor sau orașelor care nu au gazele duse deasupra blocului, unde se reduce cu 60-70%, bate vântul și, când deschizi geamul, toate acele particule intră în casă. E ca și când pe cei care scot gazele pe țeava aia de apartamente îi pui să stea cu nasul în țeava de eșapament a mașinii zi și noapte. Așa de periculos este!

Europa a decis. Încălzirea pe cvartal, încălzirea pe puncte termice. Este o foaie de parcurs și noi trebuie să revenim cu 50%, până în 2030. Suntem obligați. Noi avem soluția și în 7 ani, conform proiectului dat la Fonduri Europene, aveam 65-70% făcută independența energetică a României pe biomasă peletizată și pe ceilalți combustibili obținuți din piroliză“, a spus Iuliean Horneț, în emisiunea "Ce Se Întâmplă", de la DC News,  

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Curățarea planetei. Inventatorul Iuliean Horneț, investiție de 300 de milioane de euro lângă București: Dacă nu ne grăbim, murim de foame

România avea soluția, dar a ignorat-o. Alternativa la îngrășămintele chimice. Doar Portugalia a profitat de ea, ”singura protejată” în criza care urmează

România avea de mult o soluție de care Portugalia profită din plin și care abia în 6 iunie a ajuns pe masa UE, când a fost și reglementată. Și chiar dacă avem o invenție majoră în acest sens, inventatorul român spune că este ignorat de stat. Nu ar fi prima oară când alte state se bucură de invențiile românești. 

Vorbind despre crize, inventatorul a afirmat că, până în acest moment, ”războiul nu a creat nicio criză, nici măcar pe cea alimentară, vedem că toate grânele din Ucraina ies pe toate căile, se duc acolo unde sunt contractate”. ”Este posibil ca anul următor să avem o criză... o mini criză, pentru că Ucraina asigură doar 4 și ceva la sută din toată hrana agricolă a planetei. N-ar trebui să fie o criză, fiind motive să suplimentezi. Deci poate la anul, fiind lipsă de personal, dar marea majoritatea a agricultorilor își văd de treabă în Ucraina” a spus el. 

Iuliean Horneț afirmă că poate România ar trebui să se alarmeze, pentru că într-o proporție de 30% nu-și poate hrăni populația, conform acestuia. ”Balanța de import - export are o diferență de 30%, noi nu ne putem hrăni populația în vreme de pace, nu mai vorbesc de război și va fi din ce în ce mai rău pentru că nu ne pregătim de această criză alimentară.” a spus Iuliean Horneț, atrăgând atenția asupra știrilor din Italia, unde se cară apă cu cisternele, în zeci de orașe.

”Singura țară protejată astăzi în Europa este Portugalia, care mărește fertilitatea solului de aproape 10 ani, cu biochar” a spus Horneț. 

În același timp, el a menționat că-n 6 iunie, UE a reglementat obligativitatea folosirii biocharului pentru fertilizarea solului și reducerea îngrășămintelor chimice. ”Dar noi puteam să facem asta și până la reglementarea Uniunii, pentru că dvs. aveați soluția. Acum, că a reglementat-o, v-a sunat cineva?” a întrebat Răzvan Dumitrescu. ”Nu” a răspuns inventatorul. ”Avem soluția la dvs., cu brevet pe ea” a amintit jurnalistul (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Inventatorul Iuliean Horneț arată cum am fi putut scăpa de criza energetică: În 6 ani, România ar fi fost bec. M-am certat cu ministerul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel