CENTENAR. Ministru: Nu am reuşit să mişcăm mai nimic

Duminică, 16 iulie, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Lucian Romaşcanu, a discutat despre Centenar, declarând că „încheierea mandatului guvernului tehnocrat a venit şi cu evaporarea a tot ceea ce se făcuse până atunci”.

Invitat la TVR, Lucian Romaşcanu a declarat următoarele: „Avem un departament Centenar acum, trebuie să vă spun că există două hotărâri de Guvern, una din 2014 şi una din 2016, care au statutat înfiinţarea unui departament care să se ocupe de Centenar cu atribuţii destul de clare, aş putea spune. Din păcate, nu vreau să generalizez, lumea îşi face treaba bine spre foarte bine în multe din zonele Guvernului, în schimb, în ceea ce a privit centenarul, nu am reuşit să mişcăm mai nimic. Şi asta, probabil, pentru că nu a existat o unitate de comandă, ca să spun aşa, a Centenarului.” 

În continuare, a spus că, „la noi, nu există o tranziţie şi o continuitate la proiecte”. „Încheierea mandatului guvernului tehnocrat a venit şi cu evaporarea a tot ceea ce se făcuse până atunci, urmând ca secretariatul de stat pentru centenar preluat de PSD-ALDE să ia oarecum munca de la zero. (...) Ne întoarcem periodic în punctul iniţial”, a spus ministrul, care a punctat că trebuie să există o structură care să fie dedicată acestor evenimente, „care să aibă o unitate de acţiuni şi să răspundă tuturor cerinţelor societăţii”.

„Sperăm să reuşim să coagulăm toate eforturile în ceea ce priveşte celebrarea centenarului. Aş vrea să vă spun care e viziunea: departamentul Centenar trebuie să facă o corelare între toţi actorii implicaţi în organizarea de evenimente, aceştia sunt diverşi, în primul rând Guvernul României, instituţiile statului, societatea civilă. Începând de săptămâna viitoare, vom avea o platformă online sub site-ul ministerul Culturii, cultura.ro, unde vom aştepta proiectele societăţii civile, ONG-urilor, le vom aştepta propunerile. (...) Cine va trece de acest filtru va intra în programul naţional de activăţi pentru centenar, pe care vrem să-l tipărim şi distribuim până pe 30 noiembrie 2017. (...) Vreau să transmit un mesaj de încredere pentru acest Centenar”, a mai spus, la TVR, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel