Cele două obiceiuri nesănătoase care ne afectează creierul. Prof. dr. Vlad Ciurea: Produce o boală necruțătoare care mănâncă pe interior organismul, ca omida

Vlad Ciurea/ foto Antena 3
Vlad Ciurea/ foto Antena 3

Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit despre factorii care ne pot afecta creierul.

Profesorul și neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit trei factori principali care pot afecta  grav creierul. Este vorba despre două obiceiuri nesănătoase pe care mulți oameni le au, dar și despre stres.

”Primul obicei nesănătos este zahărul. În societatea actuală, pentru că lovește peste tot și în special produce o boală necruțătoare, cea care mănâncă pe interior organismul, ca omida, care este diabetul. Diabetul lovește oriunde. Și creierul, și ochii, și auzul, duce și la arteriopatii, și afectează tot organismul. Eu consider că este actualmente cel mai nociv factor.

Prof. dr. Vlad Ciurea: Atunci când vedem un asemenea creier, nici nu ne trebuie mult să ne dăm seama că sunt semne de atrofie cerebrală

Al doilea element eu consider că este stresul care, în ziua de astăzi, în societatea noastră românească este foarte penetrant, dovadă că de dimineață până seara stăm într-o stare de stres. Din telefonie, din suprasolicitare nervoasă, nu înțeleg realmente de ce trebuie să răspunzi la toate telefoanele. Nu trebuie, lasă-le, la sfârșitul zilei răspunzi, ai priorități, arde sau nu arde. Și atunci poți treptat să diferențiezi impulsurile și solicitările. Deosebirea între chirurgia generală germană și cea românească este că în timp ce ei lucrează foarte ordonat, își știu programul. La noi este invers. Niciodată nu îți știi programul.

Al treilea cred că ar fi tutunul, care este foarte nesănătos. Pentru că închide vasele, produce această stare de ischemie cerebrală în totalitate. Afectează și ochii, și creierul în totalitate. Chiar marii fumători să știți că au un creier extrem de ratatinat. Atunci când vedem un asemenea creier, nici nu ne trebuie mult să ne dăm seama că sunt semne de atrofie cerebrală. Acestea nu sunt de la scandal, de la chef, de la soție, de la copil, acestea sunt de la faptul că persoana respectivă a fumat. Este adevărat că poate a consumat și puțin alcool, dar sigur a fumat”, a spus Vlad Ciurea în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel