CEDO: Ungaria a acționat ilegal pentru amendarea unui partid

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis marţi că autorităţile ungare au acţionat ilegal atunci când au amendat partidul intitulat 'Câinele cu Două Cozi' (MKKP, satiric). 

Partidul menționat încuraja oamenii să saboteze referendumul iniţiat de Budapesta cu privire la cotele obligatorii de refugiaţi, transmite MTI. 

MKKP sugerase înaintea referendumului, care a chestionat electoratul ungar în legătură cu sistemul european de redistribuire a refugiaţilor între statele membre ale UE pe baza unui sistem de cote obligatorii, ca fiecare alegător să-şi invalideze votul şi să distribuie, prin intermediul unei aplicaţii pentru telefonul mobil, fotografia buletinului de vot. 

Comisia Electorală Naţională de la Budapesta a amendat partidul cu suma de 800.000 de forinţi (circa 2.580 de euro) pentru 'încălcarea caracterului secret al votului'. Ulterior, amenda a fost redusă la 100.000 de forinţi (322,5 euro) de către Kuria, Curtea Supremă a Ungariei. 

CEDO a dispus ca statul ungar să plătească despăgubiri în valoare de 3.330 euro plus taxe juridice, pentru încălcarea prevederilor Cartei Europene privind Drepturile Omului referitoare la libertatea de exprimare, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel