Cea mai simplă și delicioasă rețetă de clătite de post

Foto Pexels
Foto Pexels

Cui nu îi plac clătitele?! Iată cum să pregătești un desert extrem de savuros. Această rețetă poate fi făcută atât în post, cât și de cei care au grijă de siluetă.

Anul acesta, Paștele ortodox va avea loc în ultima săptămână din luna aprilie, pe data de 24. Pentru creștinii ortodocși, Postul Paștelui va începe pe 7 martie și se încheie pe 23 aprilie. Iată o rețetă perfectă pentru această perioadă, conform Spynews.

Cea mai simplă rețetă de clătite de post

Pentru a pregăti cele mai delicioase clătite de post ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

- 300 gr. făină

- 600 ml. apă minerală

- 1 linguriță sare

- 1 lingură zahăr

- arome (exemplu: vanilie)

- 3 linguri ulei

Mod de preparare:

Toată făina se pune într-un bol, iar apa minerală se adaugă treptat. Se amestecă continuu, iar cantitatea de apă variază, în funcție de textura aluatului pe care îl obțineți. Se adaugă uleiul și ulterior se potrivește aluatul cu zahăr și sare.

Se pot adăuga și următoarele arome: vanilie, coajă rasă de lămâie sau portocale. Se amestecă bine, până când nu se mai formează cocoloașe. Se încinge bine o tigaie și se toarnă în ea doar un strop de ulei, care se poate întinde cu un șervețel.

Se distribuie aluatul într-un strat uniform, cu un polonic. Se coc la foc mediu și apoi se așează pe o farfurie, una peste cealaltă. Se servesc cu gem sau cu dulceață, după preferințe.

VEZI ȘI: Gustul copilăriei. Cel mai gustos chec umed cu cacao

Iată cum să prepari un chec umed, cu cacao, ca pe vremuri. Fără dar și poate, este unul dintre deserturile clasice românești. În trecut, era și desertul preferat al gospodinelor, fiind delicios și foarte ușor de făcut. În medie, acest desert este gata în aproximativ o oră, conform Spynews.

Chec umed cu cacao. Cum se prepară

Pentru a prepara cel mai bun chec umed cu cacao ai nevoie de următoarele ingrediente:

- jumătate de linguriță de sare

- opt ouă

- o linguriță de coajă de lămâie

- 400 grame de zahăr

- 500 grame de făină

- 250 mililitri de ulei

- 250 mililitri de lapte

- 10 grame de praf de copt

- 2 linguri de cacao

- 1 linguriță esență de vanilie

- 1 linguriță esență de rom

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul, la 180 de grade. Se tapetează cu hârtie de copt două tăvi mari. Într-un bol se sparg ouăle, se adaugă sarea și se mixează timp de câteva secunde. Ulterior, se adaugă și zahărul, iar compoziția se mixează în continuare, până când își dublează volumul.

Se adaugă și uleiul și, treptat, se incorporează făina amestecată cu praful de copt. Se alternează cu laptele și ulterior se adaugă și esența de vanilie și coaja de lămâie. Trei sferturi din aluatul obținut se așează în cele două tăvi, în părți egale.

În aluatul care ne-a mai rămas adăugăm esența de rom și cacao. Și acest aluat se pune în tăvi, peste cel alb, apoi se amestecă pentru a-i da un model și se lasă la cuptor timp de aproximativ 50 de minute.

După ce s-a copt, se scoate checul din tăvi și se presară pe deasupra cu zahăr pudră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel