Ce se întâmplă, de fapt, dacă bem un PAHAR de VIN pe zi: Dovezile sunt CLARE

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Cercetătorii au ajuns la concluzii clare în ceea ce privește consumul unui pahar de vin zilnic.

Există un mit conform căruia un pahar de vin pe zi protejează organismul de bolile de inimă, însă cercetătorii britanici au spulberat această ideea și au arătat că, în realitate, riscurile la care se expun cei care consumă regula alcool sunt foarte mari. 

Federația Mondială a Inimii susține că orice nivel de băutură poate afecta sănătatea organismului.

În cadrul unei noi conferințe, organizația a spus că dorește să "conteste noțiunea larg răspândită" conform căreia consumul de cantități moderate de alcool poate scădea riscul de boli de inimă și a cerut măsuri urgente pentru a combate creșterea globală a deceselor cauzate de alcool.

Bolile la care ești supus din cauza alcoolului

"Reprezentarea alcoolului ca fiind necesar pentru o viață socială normală a distras atenția de la efectele nocive ale consumului de alcool, la fel ca afirmațiile frecvente și larg mediatizate în care consumul unui pahar de vin roșu pe zi, poate oferi protecție împotriva bolilor cardiovasculare.

Aceste afirmații sunt în cel mai bun caz dezinformate și în cel mai rău caz o încercare a industriei alcoolului de a induce publicul în eroare cu privire la pericolul produsului lor", a declarat Monika Aurora, membru al comitetului de advocacy al WHF și co-autoare a studiului, citează irishexaminer.com.

În plus, aceste declarații vin și după ce Colegiul Psihiatrilor din Marea Britanie a avertizat la începutul acestei săptămâni că milioane de britanici își provoacă rău prin consumul de alcool.

O analiză a Federației Mondiale a Inimii, care lucrează cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), arată că peste 2,4 milioane de oameni au murit în întreaga lume din cauza alcoolului, doar în anul 2019.

Acest lucru este echivalent cu 4,3% din toate decesele la nivel global și 12,6% dintre decesele bărbaților cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, se arată în comunicat.

"Poate provoca daune semnificative corpului uman. Dovezile sunt clare"

"Alcoolul este o substanță psiho-activă și dăunătoare care poate provoca daune semnificative corpului uman. Dovezile sunt clare: orice nivel de consum de alcool poate duce la pierderea vieții sănătoase.

Studiile au arătat că chiar și cantitățile mici de alcool pot crește riscul unei persoane de boli cardiovasculare, inclusiv boli coronariene, accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă, boli de inimă hipertensive, cardiomiopatie (boală musculară a inimii), fibrilație atrială (bătăi neregulate ale inimii) și anevrism. Studiile care susțin contrariul se bazează pe cercetări pur observaționale, care nu țin cont de alți factori, cum ar fi afecțiunile preexistente și antecedentele de alcoolism la cei considerați a fi abstinenți.

Până în prezent, nu a fost găsită o corelație sigură între consumul moderat de alcool și un risc mai scăzut de boli de inimă", mai spun ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel