EXCLUSIV  Ce s-a întâmplat în Mexic? Bogdan Chirieac: Am o informație pe surse

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Analistul politic Bogdan Chirieac a dezvăluit care ar fi fost motivul reținerii grupului de români pe aeroportul din Cancun.

"Cel puțin pe surse, am o informaţie. Înţeleg - şi ştiţi cu toții - că a existat sau încă mai există o bandă formată din câţiva români care au escrocat un miliard de euro din bancomatele din Cancun şi din Mexic. Am înţeles că există o suspiciune a poliţiei din Mexic potrivit căreia turişti români veneau cu familia în vacanță, iar familia nu ştia cu ce se ocupă tatăl.

Acesta primea cardul clonat al unui turist de la un membru al rețelei, intra în bancomat, scotea banii și urma o împărţeală. Apoi, omul termina concediul și se întorcea în România. Este foarte greu de găsit fiindcă nu este aceeași persoană, nu sunt aceiași oameni. Ar exista o suspiciune că în grupul care a ajuns în Mexic ar fi existat şi astfel de persoane.

"Aşa ne priveşte pe noi lumea. Acesta este adevărul"

Acest lucru nu justifică în niciun fel culpa colectivă pe care a instituit-o poliţia mexicană asupra grupului de cetăţeni români plus tratamentul grav discriminatoriu, încălcând toate drepturile omului. Familiile au fost separate şi unii au fost trimişi imediat în România, alții reținuți zile întregi într-o sală din aeroportul din Cancun, fără minimum de drepturi: apă, mâncare, condiţii igienico-sanitare corespunzătoare.

Trebuie să înțelegem că aşa ne priveşte pe noi lumea. Acesta este adevărul. Ţară a Uniunii Europene, țară NATO. O reacţie foarte palidă a Ministerului de Externe de la București. Imaginaţi-vă că în situaţia grupului de români se afla un grup din Germania sau din Franţa, din marea Britanie, chiar dacă nu mai e membră UE, dar nici nu trebuie să fie. Aşa ceva ar fi fost de neconceput. Asta este astăzi, când vorbim, poziţia României în lume şi respectul minim pe care ni-l alocă alte state", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea "Deferiți mass-media", de la DCNews TV.

Emisiunea completă, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel