Ce poți face cu feliile de pâine uscată? Prepară o tartă de mere, super delicioasă. O felie are doar 160 de calorii

Ce poți face cu feliile de pâine uscată. Prepară o tartă de mere, super delicioasă. O felie are doar 160 de calorii. Sursa - Pexels
Ce poți face cu feliile de pâine uscată. Prepară o tartă de mere, super delicioasă. O felie are doar 160 de calorii. Sursa - Pexels

Deseori ne rămân resturi de pâine, pe care nu vrem să le aruncăm.  Vă propunem rețeta unei tarte delicioase, la care,  în loc de blat, vom folosi feliile de pâine.  În plus, este o alternativă de a economisi bani și de a avea pe masă un desert rafinat.

Acestă rețetă este ideală și pentru cei care care sunt la dietă, deoarece o felie are doar 160 de calorii! Tarta poate fi servită ca desert după masa de prânz sau cină, dar și ca  gustare sănătoasă între mese.   

Tartă din felii de pâine, ardei și parmezan: un preparat original, pe care trebuie să-l încerci

Pentru această rețetă rapidă și simplă aveți nevoie de:

3 mere, 

200 ml de lapte vegetal (de soia, de migdale, de cocos),

300 grame de pâine uscată,

30 grame de migdale feliate,

zeama și coaja de la o lămâie,

1 linguriță de scorțișoară,

1 lingură de amidon,

50 grame de ștevia (alternativ zahăr din trestie - 150 g),

zahăr pudră după gust.

Tartă de mere cu blat de pâine. PREPARARE 

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați merele, îndepărtați-le miezul, tăiați-le felii, puneți-le într-un bol. Feliile de mere se stropesc cu zeamă de lămâie. Într-un castron, amestecați îndulcitorul, migdalele, coaja de lămâie, scorțișoara și amestecați bine.

Nu mai cumpăra hamsii marinate: le poți face chiar acasă și vor avea o aromă deosebită

Tapetați o tavă de 24 cm cu hârtie specială, umeziți-o și strângeți-o bine pentru ca să adere perfect de fundul și marginile tăvii. Dacă doriți puteți unge tava cu puțin ulei și tapeta cu făină. Așezați, în tavă, un strat de felii de pâine.

Deasupra puneți un strat de felii de mere, peste care presărați din compoziția cu scorțișoară, preparată anterior. Continuați să creați alte straturi alternative de pâine veche, mere și compoziția de scorțișoară.

Chec cu vinete și ciocolată neagră: o delicatesă culinară care te cucerește iremediabil

Într-un castron separat, se bate laptele cu lingura de amidon și cu puțină ștevie și se toarnă peste tartă. Tava se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

După ce s-a copt, scoateți tarta din cuptor și lăsați-o dă se răcească. Mutați tarta pe un platou, decorați-o cu zahăr pudră, feliați-o și o puteți servi pe masă. Poftă bună!

Cea mai ieftină și răcoritoare limonadă a verii este gata în 10 minute și bună în zilele fierbinți

Această limonada de căpșuni, gata în 10 minute, te salvează în zilele fierbinți de vară. Simplă, rapid de preparat, limonada este și ieftină datorită puținelor ingrediente, pe care trebuie să le cumperi.

Limonada se servește rece, cu  multă gheață și se ornează cu o felie de lămâie și câteva căpșuni. Cei care intenționează să pregătească o variantă mai puțin calorică pot înlocui zahărul din rețetă cu  îndulcitorul preferat la alegere.

Ingrediente pentru 6 pahare:

500 ml apă;

70 g zahăr;

250 g de căpșuni spălate și tăiate în jumătate;

2 lămâi;

gheaţă.

Pentru decor:

1/2 felie de lămâie;

căpșune.

Cea mai ieftină și răcoritoare limonadă a verii. Preparare

Cea mai ieftină și răcoritoare limonadă a verii va fi gata în 10 minute și vă va salva în zilele fierbinți de vară.   Într-o cratiță se fierb 100 ml de apă cu zahărul. Se lasă să fiarbă câteva minute. Opriți focul și lăsați siropul să se răcească. Între timp, stoarceți lămâile, curățați și tăiați căpșunile în bucăți.

Tiramisu cu piersici, fără lactoză. Este atât de bun încât toți invitații vă vor cere rețeta

Într-un blender, amestecați căpșunile împreună cu sucul de lămâie. Adăugați siropul și amestecați până când obțineți un amestec gros și omogen. Într-o carafă, puneți gheață din abundență, căpșunile și apa rămasă. Amestecați totul. 

În acest moment, nu mai rămâne decât să păstrați limonada de căpșuni sau să o serviți imediat. În primul caz, lăsați-o la frigider până la 3-4 zile. Dacă intenționați să o serviți imediat, în schimb, turnați-o în pahare, adăugați gheață, căpșuni și o felie de lămâie. Acum nu vă mai rămâne decât să consumați această limonadă delicioasă, care te scapă de căldura obișnuită de vară, scrie  proiezionidiborsa.it.

Înghețată de casă super cremoasă, gata în doar 10 minute. Nu ai nevoie de smântână

Pentru această rețetă de înghețată nu vom folosi aparatul de înghețată, așa că toată lumea o poate pregăti în propria bucătărie. În  plus, nu vom folosi smântână și, prin urmare, vom obține un desert mai ușor decât cel tradițional și totodată mult mai digerabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel