Ce partide nu-și dorește Iohannis în Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis îşi exprimă speranţa că alegerile parlamentare din decembrie vor reconfirma faptul că România nu are în Parlament partide extremiste.

'România este o ţară în care spiritul european se manifestă în mod natural, fără accente sau tendinţe xenofobe sau antieuropene dezbinatoare. O ţară care nu are în Parlamentul său partide extremiste - şi sper ca alegerile parlamentare din 11 decembrie să reconfirme acest adevăr. O ţară care, prin societatea sa deschisă, prin performanţa economică, prin conduita faţă de cetăţean şi prin raportarea la construcţia europeană contribuie solid la păstrarea unităţii Uniunii Europene de care este acum mai mult decât oricând nevoie', a declarat Iohannis vineri, în Olanda, la Kerkrade, unde a primit placheta 'Martin Buber' a Fundaţiei Euriade.

El a arătat că România este 'un stat în care dialogul între minorităţile naţionale poate constitui un veritabil model în materie de promovare a interculturalităţii, a diversităţii culturale'. Şeful statului a precizat şi că România îşi asumă ca ţară aflată la limita externă a UE, dar şi a NATO, responsabilitatea de a proiecta stabilitate şi valori democratice în această vecinătate.

De asemenea, el a arătat că România se pregăteşte să preia în 2019 preşedinţia Consiliului UE, apreciind că acest fapt este un 'test al maturităţii noastre europene'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel