Ce diferență este între Boc și Iohannis

Crin Antonescu susține că Iohannis este cu cel puțin 25% mai bun ca Emil Boc. Primarul din Sibiu a adus bani europeni în capitala sa culturală, în loc să mute banii bugetarilor în conturile unor parcuri plimbate prin pădure sau unor piscine care fac baie în iazul comunal.

Băsescu spune că Boc este de preferat lui Iohannis, fiindcă nu a  fost în viața lui la Grivco, nu atacă instituțiile statului de drept și nu i-a trimis niciodată bilețele roz. Ce păcat că poporul nici nu știe ce problemă are când exigența sa în ceea ce privește corupția nu trece de 5%, scorul PMP.

Cum să faci diferența între acești doi primari?

E greu, dar nu imposibil. Un test de mare fidelitate ar fi cel al demisiei. Va demisiona Iohannis, pur și simplu, fără condiții, fără să încerce șezutul în două luntre? Mai bine se urcă în șa. Dacă în câteva zile ”problema sa de incompatibilitate” va fi rezolvată de judecători în sensul propus de ANI, e mai bine să cadă de pe un cal înalt. Așa, ca incompatibil de Sibiu, cădea direct în uitare și pensie. După un scurt stagiu la Palatul Victoria, mai poate juca un rol în partid.

De cealaltă parte, cinstitul Boc va recurge la înșelătoria cu Fundația, ca să nu piardă postul de primar, odată cu o demisie bărbătească din PDL? Și în cazul său ar fi unele avantaje, dacă procedează nemțește, nu românește.

De pildă, prin demisia din PDL e obligat să plece de la Primărie, unde trebuie organizate alegeri. Ce prilej mai bun de a face campanie partidului prezidențial și a recâștiga, corect, mandatul? Unde mai pui că alegerile s-ar putea organiza simultan cu europarlamentarele? Adică, ar fi mană cerească pentru PMP să candideze, înainte,  în preajma sau în timpul alegerilor, trei-patru câștigători aproape siguri, ca Falcă, Boc, ori Pinalti.

Desigur, dacă guvernul condus de Victor Ponta ar proceda, la rândul său, nemțește, stabilind data alegerilor parțiale cât mai repede și nu cândva, pe vară, când scrutinul nu mai interesează pe nimeni. Deși, în statul modernizat și drept al cărui președinte semnează Legea referendumului la 11,59 noaptea, o astfel de mișcare a premierului nu mi se pare doar posibilă, ci de-a dreptul populară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel