Cazul Navalnîi. Aliații opozantului rus, vizaţi de interdicţii de a-şi părăsi domiciliile. Nu au nici acces la internet

Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi
Sursă foto: Facebook Alexei Navalnîi

Mai mulţi aliați ai lui Alexei Navalnîi au interdicții de a-și părăsi domiciliul înainte de manifestațiile preconizate pentru duminică.

 

Autorităţile ruse şi-au înmulţit vineri avertismentele şi procedurile judiciare vizându-i pe susţinătorii lui Alexei Navalnîi, relatează Agerpres. Mai mulţi dintre ei au fost consemnaţi la domiciliu cu două zile înainte de o nouă zi de proteste pentru a cere eliberarea opozantului, relatează AFP.

Fratele lui Alexei Navalnîi, Oleg, a fost consemnat la domiciliu, la fel ca şi coordonatorul echipei lui Navalnîi din Moscova, Oleg Stepanov, sau Anastasia Vasilieva, aflată în fruntea unui sindicat al medicilor cu legături cu opozantul. Aceste decizii îi privează de acces la internet înainte de protestele de duminică.

Cine sunt cei vânați de poliția rusă



Potrivit dpa, fratele disidentului Alexei Navalnîi a fost condamnat vineri la două luni de arest la domiciliu, ceea ce înseamnă că nu îşi va putea utiliza telefonul sau internetul până pe 23 martie.

Aceleaşi interdicţii de a-şi părăsi domiciliile ar urma să le vizeze şi pe Liubov Sobol, o figură tot mai populară a opoziţiei, sau Maria Alehina, membră a grupului Pussy Riot, scrie AFP. Cei mai mulţi dintre ei au fost arestaţi miercuri seară, în urma unei serii de percheziţii într-un caz de "încălcare a normelor sanitare" pe fondul pandemiei de coronavirus. Lor li se reproşează în primul rând organizarea manifestaţiilor de sâmbăta trecută.

Aceste percheziţii au vizat inclusiv domiciliul soţiei lui Navalnîi, Iulia, şi sediul organizaţiei sale, Fondul de luptă împotriva corupţiei. Puternica Comisie de anchetă a anunţat la rândul său vineri că mâna dreaptă a opozantului, Leonid Volkov, care locuieşte în străinătate, este căutat pentru acuzaţii de "incitare a minorilor la participarea la activităţi ilegale", din cauza apelurilor sale la organizarea de proteste.

Manifestaţiile de sâmbătă care au cerut eliberarea lui Alexei Navalnîi au reunit zeci de mii de ruşi şi s-au soldat cu peste 4.000 de arestări şi circa 20 de dosare penale, care ar putea duce la pedepse grele cu închisoare. Următorul protest va avea loc duminică, 31 ianuarie.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel