Cazul femeii UCISE de copacul căzut. Cine se face VINOVAT de faptul că doi copii au rămas fără mamă

Sursă foto: ISU Suceava
Sursă foto: ISU Suceava

O femeie a murit ieri după ce peste mașina în care se afla împreună cu soțul și cei doi copii ai lor, a căzut un copac.  Autoritățile își pasează vina.

Doi copii au rămas fără mamă după ce peste mașina în care se aflau cu toții a căzut un copac. S-a întâmplat pe DN17, în localitatea Iacobeni din judeţul Suceava, iar mașina se afla în mers. Cei patru erau în vacanță și mergeau spre Vatra Dornei. Copacul era bătrân și uscat, dar dar Romsilva arată degetul Compania de Drumuri pentru responsabilitatea producerii acestui accident, scrie Digi24.ro.

Compania de Drumuri spune că vântul puternic a doborât copacul

„Pe DN17, Iacobeni, jud. Suceava, din cauza vântului foarte puternic, un arbore s-a prăbușit peste un autovehicul în care erau patru persoane. (...)
Menționăm că în zona evenimentului este în vigoare o atenționare de COD PORTOCALIU de vânt puternic până astăzi (joi - n.r.) la orele 21:00, iar rafalele de vânt pot atinge și 55 - 60 km/h”, a transmis CNAIR într-un comunicat.

„Nu ştim dacă într-adevăr e de la vântul puternic, pentru că în zonă a fost singurul arbore care a căzut şi e destul de bătrân.”, a declarat  Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava. 

 

Romsilva dă vina pe Compania de Drumuri 

 

„Incidentul s-a petrecut pe drumul DN17, arborele rupt de vânt făcând parte dintr-o pădure privată, căreia Direcția Silvică Suceava, prin Ocolul Silvic Iacobeni, îi asigură doar serviciile de pază a fondului forestier. Administratorul drumului este responsabil pentru siguranța în trafic. Administratorul drumului inspectează periodic drumul și dacă există arbori care pun în pericol siguranța rutieră, sesizează administratorul fondului forestier, care trebuie să înlăture pericolul. Ocolul Silvic Iacobeni nu a fost sesizat anterior producerii acestui incident de administratorul drumului în privința arborilor care pun în pericol siguranța circulației în zona respectivă”, arată Romsilva într-un comunicat.

 

"Este clar că pădurea nu a fost îngrijită"

 

„În cazul acesta era vorba de o pădure care nu doar că stabiliza versanții, dar proteja și infrastructura rutieră. Această protecție, însă, trebuie atent vegheată de autoritățile care trebuie să îngrijească pădurea respectivă. Din fotografiile care au ieșit la lumină până la ora aceasta, pare destul de clar că arborele care a cauzat tragedia de astăzi este unul din specia molid, care nu are rădăcini adânci și care este foarte ușor de dărâmat de vânt, mai ales atunci când suflă vântul cu putere, cum a fost și astăzi. Este clar din fotografii că pădurea respectivă nu a fost îngrijită așa cum trebuie și prin urmare, nu s-a putut asigura nici protecția infrastructurii și nici siguranța rutieră.”, a declarat pentru Digi24 Gabriel Păun, președintele ONG-ului Agent Green.

Între timp, Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Cine va fi tras la răspundere pentru această tragedie, rămâne de văzut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel