Câţi români sunt în şomaj tehnic. Violeta Alexandru, cifre oficiale

Am primit pe adresa redacţiei o întrebare referitoare la numărul românilor care se află, în momentul de faţă, în şomaj tehnic. 

Răspunsul a venit, vineri, de la Violeta Alexandru, ministrul Muncii. 

Peste 600.000 de angajaţi au fost sprijiniţi prin această măsură a şomajului tehnic, în perioada 16 - 31 martie 2020, dar şi alţi 50.000 de profesionişti, persoane care lucrează prin PFA, prin întreprinderi familiale sau prin contracte de drepturi de autor, a anunţat, vineri, ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

"La un bilanţ intermediar aferent perioadei 16 martie - 31 martie, peste 600.000 de români, concret, angajaţi au fost sprijiniţi prin această măsură a Guvernului Ludovic Orban denumită şomaj tehnic. Din cererile depuse de alţi profesionişti, după eliminarea dublurilor, după eliminarea cererilor depuse de mai multe ori, peste 50.000 de profesionişti, persoane care lucrează prin PFA, prin întreprinderi familiale, prin contracte de drepturi de autor, au fost în acest moment beneficiari, în sensul în care au primit sau primesc în cursul zilei de astăzi fondurile alocate prin măsura de sprijin şomaj tehnic", a spus Violeta Alexandru într-o conferinţă de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel