Câte voturi se pierd la referendum din cauza boicotului lui Băsescu

PDL şi Traian Băsescu au decis să boicoteze referendumul din 29 iulie. În aceste condiţii la vot este posibil să nu se mai prezinte memebri PDL şi simpatizanţii lui Băsescu. Pro-Democraţia a făcut o simulare pentru referendum şi a constatat că prin decizia de boicotare va fi dificil să se realizeze cvorumul de 50 plus 1% pentru că ar fi nevoie de încă un milion de voturi. 

Cristian Pârvulescu a explicat pentru DeCe News că prin simularea făcută de Pro-democraţia, dacă se exclud cei care merg sigur cu Traian Băsescu, ar mai fi nevoie de un miliion de voturi. "Este greu. Prin măsuri normale ar fi cam 45% prezenţă. Cu măsuri speciale ar putea depăşi 50%, dar este destul de greu", a explicat Pârvulescu.

Pârvulescu consideră că Băsescu vrea vrea sa deligitimeze referendumul şi mizează pe absenteism. "Noi am făcut o serie de simulări. am pus în calcul şi absenteismul de la locale, iar simularea a inclus mai multe rânduri de alegeri".

Cristian Pârvulescu consideră că simpatizanţii PDL nu vor urma cu toţii linia impusă de partid şi Traian Băsescu. "Mulţi vor ieşi la vot pentru că ei vor să îşi exprime sprijinul pentru PDL".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel