Cătălin Măruță rupe tăcerea! Ce spune despre emisiunea cu fata, din Vaslui, violată

Cătălin Măruță a oferit explicații, privind ediția de marți seară a emisiunii ”La Măruță”, în care a fost realizat un interviu cu fata, din Vaslui, violată de șapte tineri.

Cătălin Măruță explică, pe Facebook, că atât mama fetei cât și victima au fost informate cu privire la toate drepturile pe care le au. De altfel, tânăra nu ar fi trebuit să intre în direct, aceasta aflându-se în altă cameră în timp ce mama sa dădea interviul.

CITEȘTE ȘI: Avocata fetei violate îl face praf pe Măruță: Sunt scandalizată

”În emisiunea de ieri, marti 21 iulie, am avut un interviu cu mama victimei agresiunii de la Valeni, jud.Vaslui. Reporterul nostru i-a cerut interviul, iar ea a fost de acord sa il dea chiar in casa ei, unde se simtea cel mai confortabil si unde a invitat echipa de filmare. Doamna si-a dorit sa vorbeasca cu noi pentru ca in urma cu o zi, dedicasem aproape toata emisiunea situatiei in care se afla fiica ei si ceream interventia autoritatilor si solidarizarea cetatenilor pentru ca cei sapte suspecti (dintre care trei si-au recunoscut fapta) sa nu se mai plimbe liberi prin oras, in timp ce victimei ii este frica si rusine sa iasa din casa si este condamnata de o mare parte de comunitate. Mama victimei si-a dorit sa intre in direct cu mine pentru a multumi pentru sprijin si implicare si pentru faptul ca petitia online care cerea dreptate in cazul ei isi triplase in timp record numarul de semnaturi. Fata a stat in alta camera in timpul interventiei in direct”, scrie vedeta.

CITEȘTE ȘI: Decizia autorităților după cazul fetei violate, din Vaslui

Potrivit lui Cătălin Măruță, tânăra și-a dorit să intre în direct pentru a mulțumi tuturor celor care o susțin, adăugând că a avut acordul scris al acesteia pentru a apărea în emisiunea ”La Măruță”.

”Totusi, in timpul interviului, ea a cerut sa apara pe post. Pe pauza de publicitate, i-a spus reporterului ca isi doreste sa apara pentru a multumi, fiind coplesita de mesajele si incurajarile primite. Am fost informati ca isi doreste sa apara si sa vorbeasca si am decis sa mergem mai departe cu ea, luand in considerare mai multe lucruri: este majora, si-a dat acordul in scris si au trecut 8 luni de la incident timp in care ea a facut terapie psihologica si a mers la scoala, viata ei redevenind aproape la normal. Dupa cum s-a vazut si in emisiune, dupa pauza publicitara ea a stat langa reporter si si-a transmis mesajul de multumire: "Va multumesc foarte mult pentru sprijinul pe care mi-l acordati."”, a mai scris prezentatorul TV.

Nu i-a promis avocatei că va proteja identitatea victimei

Cătălin Măruță spune că nu i-a promis avocatei fetei violate că-i va proteja identitatea acesteia. 

”Dna. avocat a mai spus ca i-as fi promis ca voi proteja identitatea mamei. Nu este adevarat. Am avut o singura conversatie telefonica in care ea a spus ca vrea sa intre in telefon si ca primeste amenintari de la alte posturi de televiziune pentru ca isi doresc atat de mult interviuri incat o linsaza public. In direct am sunat-o, asa cum am stabilit, dar avea telefonul inchis.
As vrea sa subliniez deci ca avem acorduri scrise pentru a fi filmate si difuzate de la cele doua persoane in cauza si ca ele au in continuare tot sprijinul nostru”, scrie acesta.

Victima, mama sa și avocata, amenințate de jurnaliști

Prezentatorul emisiunii ”La Măruță” mai spune că fata violată din vaslui, mama sa și avocata au fost amenințate de unii jurnaliști, însă nu precizează în ce au constat amenințările.

”In presa se discuta intens despre tabloidizare, dar realitatea este ca excesele au fost facute tocmai de cei care arata cu degetul: au filmat pe ascuns si au difuzat imagini fara acord, au preluat imaginile noastre fara a avea acest drept, au transformat-o pe tanara in vedeta peste noapte si pot sa va spun ca ea, mama si avocata au fost permanent amenintate de asa-zisi jurnalisti care nu puteau accepta ca ele au acordat interviuri altora. Fara ocolisuri si fara ipocrizie, ce au facut ei nu se numeste jurnalism. Hotul striga hotul”, a conchis Cătălin Măruță.

 

In emisiunea de ieri, marti 21 iulie, am avut un interviu cu mama victimei agresiunii de la Valeni, jud.Vaslui....

Posted by Catalin Maruta on Wednesday, July 22, 2015

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel