Cât costă în România să îți pui aparat dentar cu tot cu planul de tratament

aparat dentar
aparat dentar

Aparatul dentar este un dispozitiv care aplică o presiune asupra dinților pacientului pentru a obține, în timp, alinierea lor în direcția dorită.

Cât costă un aparat dentar dacă ești deja adult? Cel mai ieftin ar fi să scoți din buzunar 11300 lei, adică aproximativ 2300 euro. Haideți să vedem ce intră în această sumă: în primul rând, consultația care este 100 lei, apoi extracția măselelor de minte și, pentru că în cele mai multe cazuri trebuie să le scoateți pe toate patru, prețul total este de 1200 lei. În cazul în care unul dintre molarii de minte este inclus, prețul scoaterii unuia este de 500 lei, în loc de 300 lei. Extracția măselelor de minte intră în planul de tratament în cazul celor care vor purta aparat dentar pentru ca dinții ”să aibă loc” pentru a se îndrepta pe arcadă.

De asemenea, înainte de a pune un aparat dentar, aveți nevoie de o igienizare profesională, airflow, periaj profesional. Prețul acestora este de circa 300 lei.

Prețul celui mai ieftin aparat dentar este de 4800 lei. Vorbim un aparat ortodontic fix cu bracketuri metalice. Desigur, puteți alege și un aparat dentar Spark Advanced / ambele arcade fiind la prețul total de 15600 lei.

În timpul purtării aparatului dentar, este nevoie de mai multe igienizări profesionale pentru că dinții sunt greu de curățat în această perioadă. Așadar, dacă purtați aparatul aproximativ un an și jumătate, probabil veți face trei igienizări, adică încă 900 lei.

De asemenea, trebuie să faceți lunar un control și să schimbați firul aparatului dentar. Acesta costă, în fiecare lună, 200 lei. Dacă purtați aparatul dentar un an și jumătate, veți mai scoate din buzunar circa 3200 lei.

Îndepărtarea aparatului fix costă 300 lei. La final veți primi gutiere și medicul vă va pune un fir de contenție pentru a opri dinții să revină la forma inițială. Retainerul colat este 200 lei, iar gutierele costă 300 lei.

În cazul în care veți avea nevoie de un implant dentar, mai scoateți din buzunar aproximativ 2000 lei.

În total, 11300 lei poate vi se o pare sumă considerabilă, dar îndreptarea dinților previne boli grave ale danturii care, în final, vă vor costa mult mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel