Care este cea mai mare pensie din România

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Află în articol care este cea mai mare pensie din România.

Cea mai mare pensie din România este echivalentul a peste 19 mii de euro lunar. O încasează un fost bancher.

"Potrivit datelor venite de la Casa Națională de Pensie, cea mai mare pensie primită în România a crescut și a depășit în sumă brută valoarea de 100 de mii de lei pe lună. Este vorba despre o pensie 100% contributivă și este primită de un fost angajat în sistemul bancar. După aplicarea impozitului de 10% peste ceea ce depășește 2.000 de lei rămâne în plată o pensie de peste 95 de mii de lei pe lună, echivalentul a 19 mii de euro.

VEZI ȘI: Să fii pensionar e o grea încercare și în America, nu doar în România. Ce venituri au vârstnicii din SUA

Și următoarele pensii în top sunt tot contributive și se regăsesc undeva în jurul valorii de 70 de mii de lei pe lună. Dacă ne uităm și la pensiile speciale, acolo unde sunt aproximativ 10 mii de beneficiari, cea mai mare pensie specială din România este de aproximativ 22 de mii de lei pe lună. În România sunt în prezent aproape 5 milioane de pensionari, dar cei mai mulți câștigă un venit de sub 3.000 de lei pe lună" a relatat Cătălina Iordache, corespondent Antena 3 CNN.

Pensia pe care o câștigă un magistrat

Începând din ianuarie 2024, vârsta de pensionare pentru procurori este de 47 de ani și 4 luni, sub condiția unui stagiu de activitate de minim 25 de ani în domeniu. Această vârstă ar urma să crească anual cu câte patru luni, până la atingerea vârstei de 60 de ani în anul 2062. Potrivit datelor publicate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), în luna februarie, pensia medie a magistraților a ajuns la 23.180 lei.

VEZI ȘI: Pensia pe care o vor avea românii care au muncit toată viața pe salariul minim pe economie

În aceeași lună din anul 2023 pensia medie a magistraților era de 21.477, asta arătând că pensiile magistraților au fost actualizate cu rata inflației, de aproximativ 6,7%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel