Caraibe, într-o criză fără precedent. Ce a găsit Victor Ponta în vacanță

Premierul Victor Ponta a fost împreună cu familia în vacanță în Caraibe, unde autoritățile sunt în alertă.

Turiști din întreaga lume își anulează vacanțele în Caraibe. Grămezi imense de alge putrezite și urât mirositoare au invadat plajele și dau mari bătăi de cap autorităților, care caută metode cum să scape de ele, pentru că mulți turiști și-au anulat deja vacanțele.

Algele maro, numite sargassum, spală de ceva timp coasta din Caraibe. Cu toate acestea, algele au crescut brusc în ultimii ani și, în acest an, au fost aduse la mal alge urât mirositoare. Și nu este singura problemă. Algele marine atrag puricii de nisip.

Criza algelor marine este numită de parlamentarii de Tobago ca la un "dezastru natural". Autoritățile încearcă să rezolve problema înainte de începerea sezonului turistic din Caraibe, care începe în decembrie. Din cauza umidității, precipitațiilor și căldurii din timpul lunilor de vară, sezonul turistic de vârf în Caraibe este din decembrie până-n aprilie.

Există mai multe teorii cu privire la originea boom-ului de alge marine, inclusiv creșterea temperaturii oceanelor și schimbarea curenților. Problema este cu atât mai gravă cu cât multe națiuni din Caraibe sunt bazează foarte mult pe turism. Unii oficiali au propus o reuniune de urgenţă a comunităţii celor 15 naţiuni din Caraibe, scrie The Independent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel