CANDIDAT PREZIDENȚIALE OFIȚER ACOPERIT: Băsescu dinamitează campania: Ofițeri acoperiți printre candidați

Președintele Traian Băsescu a avertizat că va divulga numele candidatului la Președinție care a fost ofițer acoperit, dacă acesta nu o va face din proprie inițiativă înainte de scrutinul din toamnă.

Întrebat dacă își menține avertismentul lansat recent, conform căruia îi va "dezbrăca public" pe candidați, el a spus că "și acum rămân valabile toate afirmațiile". "Apropo de asta, am văzut că Victoraş cu Ghiţă, noul mogul, avea o preocupare. Îmi căuta găurile din CV-ul meu. Între 70 şi 72. Am comunicat postului tv că mi-am satisfăcut stagiul militar. Mă întreb dacă nu şi-a pus cumva mâna în cap precum chelul, să nu se vadă chel".

Șeful statului a insistat că este obligația sa să dezvăluie lucrurile ascunse din CV-urile candidaților pentru că populația are dreptul să știe pe cine votează.

"Nu aș discuta subiectul în seara asta, încă mai cred că candidații au timp să-și completeze CV-ul, dacă au fost cumva ofițeri acoperiți sau nu", a declarat președintele, marți seară, la B1 Tv.

Întrebat dacă își asumă dezvăluirea numelui candidatului care a fost ofițer acoperit, în caz că persoana în cauză n-o va face, Băsescu a răspuns: "Da, pentru că am obligația să o fac. Când discutăm despre funcția de președinte al României, nu poți să nu informezi. Nu spune nimeni să nu o facă serviciul, dar candidatul are obligația să o facă".

Traian Băsescu a arătat că cei care nu-și divulgă apartenența la un serviciu sunt susceptibili că acționează "la dublă comandă".

"Voi fi în masură să vă aduc probe ce înseamnă acest dublu buton (...) Va trebui rapid o hotărâre judecatorească, pentru că altfel serviciul nu poate face publică apartenența sau fosta apartenență, dar nu poți fi președinte și să ai dublă comandă", a spus președintele.

Băsescu a admis că demersul său ar fi unul fără precedent, dar a argumentat că o face în numele transparenței.

"E nepermis să nu spui... sunt convins că dacă un candidat ar spune nu i s-ar întâmpla mare lucru, uitați-vă cum i-au tratat românii pe foștii ofițeri de securitate, mă uit că dl Voiculescu e destul de popular", a spus Băsescu.

Întrebat de moderator dacă există candidați cu lucruri ascunse în CV, Traian Băsescu a răspuns "da".

"Trebuie să spui, atunci te eliberezi și de dublul control, o spui și stii că ai rămas supus numai celor care te-au ales (...) Dacă vrem să fim o țară democratică, cu un președinte nedirijat, trebuie să o fac", a mai spus șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel