Când va fi gata Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni

Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni
Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila, a verificat astăzi stadiul lucrărilor la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni, un proiect de anvergură cofinanţat prin Compania Naţională de Investiţii, aflată sub autoritatea Ministerului. Beneficiarul investiţiei este unitatea administrativ-teritorială Otopeni

Unicul Complex Olimpic de Nataţie din România va fi operaţional în luna martie, anunţă Ministerul Dezvoltării.

"Acest complex este o investiţie importantă pentru înotul sportiv competiţional. Cunosc şi etapele prin care a trecut această investiţie a cărei finalizare a fost blocată ani la rând. Cu toate acestea, mă bucur să constat că, astăzi, Complexul Olimpic de Nataţie este foarte aproape de inaugurarea oficială", a spus Cseke Attila.

Complexul Olimpic de Nataţie, în valoare totală de peste 33,5 milioane de euro, dispune de o suprafaţă de 7.000 mp şi are 6 bazine de înot, dintre care un bazin olimpic de înot, unul de sărituri, unul de antrenament şi trei de iniţiere şi recuperare, cele din urmă vor putea fi folosite de public atunci când nu sunt folosite pentru antrenament.

Ce competiţii vor putea fi organizate aiciObiectivul sportiv va putea găzdui competiţii naţionale şi internaţionale, capacitatea complexului fiind de 2.797 de locuri pentru spectatori, iar dotările prevăd vestiare pentru sportivi, săli de forţă, săli metodice, saune, cabinet medical, săli de conferinţe şi transmisii sportive, o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu o înălţime de 6 m.

Au fost finalizate lucrările de racordare la utilităţi, motivul pentru care complexul sportiv nu a putut fi folosit până acum. A fost semnat şi contractul de furnizare a acestora, a mai amintit ministrul de resort. În curând va fi definitivat şi planul de distribuţie a curentului electric, urmând ca, în scurt timp, să fie făcute şi primele teste cu bazinele încărcate cu apă. Racordarea la utilităţi a fost sarcina beneficiarului investiţiei.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy