Când pot ieşi cu câinele persoanele peste 65 de ani. Răspuns oficial

Persoanele în vârstă de peste 65 de ani întreabă dacă pot ieşi cu câinele şi în afara intervalului 11-13, în care pot ieşi din casă.

Persoanele care au peste 65 de ani au un interval de numai două ore pe zi în care pot ieşi pentru cumpărături. Totuşi, vorbim despre oameni care au şi animale de companie ale căror nevoi nu pot fi asigurate în intervalul 11-13. 

"Vă rog dacă puteți ajuta. Suntem două persoane peste 65 ani și avem un cățel avem voie să-l scoatem afară și după orele 11-13?", este unul dintre mesajele pe care le-am primit pe adresa redacţiei. Răspunsul la această întrebare vine de la precizările făcute, recent, de către Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: "Am permis deplasarea persoanelor de peste 65 de ani si in intervalul 20:00-21:00 pentru a asigura nevoile animalelor de companie. Pentru iesirile in acest scop nu e nevoie de declaratie pe proprie raspundere.

De asemenea, autoritatile le permit pensionarilor sa-si rezolve si problemele medicale grave, pe tot parcursul zilei, fara a mai fi nevoiti sa se limiteze doar la intervalul 11:00 - 13:00".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel