Canada - O balenă neagră încurcată în năvoade a fost reperată în Golful St. Lawrence

O balenă neagră încurcată în năvoade a fost reperată în apele canadiene, unde şase dintre aceste mamifere marine pe cale de dispariţie au fost găsite moarte în luna iunie, au declarat autorităţile canadiene, relatează AFP. 

Balena, un mascul tânăr, a fost reperată sâmbătă de Garda de Coastă canadiană în Golful St. Lawrence şi o echipă a afirmat că speră să o găsească şi să o elibereze atunci când vremea se va îmbunătăţi, a anunţat pe pagina sa de Facebook centrul de cercetare acvatică Grand Manan din New Brunswick.

Ministerul canadian al Pescuitului şi Oceanelor a declarat duminică că "este la curent cu prezenţa unei balene negre blocate în funii în Golful St. Lawrence şi ia această situaţie foarte în serios".

El a adăugat că lucrează îndeaproape cu o echipă specializată în acest tip de salvare "pentru a evalua opţiunile de eliberare a balenei".

Balena a fost observată prima dată sâmbăta seara de o navă a Gărzii de Coastă canadiene într-o zonă închisă pentru pescuit din aprilie, a precizat ministerul într-un comunicat, adăugând că "starea balenei nu se cunoaşte pentru moment".
Şase balene negre au fost găsite moarte în Golful St. Lawrence din estul Canadei în luna iunie şi două dintre ele au murit în urma coliziunii cu o navă.

În urma acestor decese, primele din vara anului 2017, Ministerul canadian al Transporturilor a redus viteza traficului maritim în aceste ape cu trafic intens la 10 noduri (19 km/h) şi a interzis pescuitul comercial într-o zonă de 16.000 kilometri pătraţi.

În urma acestor decese, populaţia balenelor negre din lume a ajuns la 412, au declarat autorităţile canadiene, care au identificat şapte balene născute în acest an. În această regiune din estul Canadei trăieşte aproximativ un sfert din populaţia acestor mamifere marine pe cale de dispariţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel