Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 iulie 2021

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 iulie 2021. Pe data de 28 iulie, sunt prăznuiți Sfinţii Prohor, Nicanor, Timon şi Parmena.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 iulie 2021. Sfinţii Prohor, Nicanor, Timon şi Parmena fac parte din primii şapte diaconi ai Bisericii. Hirotonirea lor în treaptă de diacon este relatată în Faptele Apostolilor (6,1-6), scrie crestinortodox.ro. Ceilalţi trei diaconi sunt: Ştefan, Filip şi Nicolae. Sfântul Ştefan nu este prăznuit în această zi, pentru că este sărbătorit pe 27 decembrie. Nicolae nu se numără printre ei pentru că a căzut în erezie, iar Filip este pomenit de Biserică pe 11 octombrie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 iulie 2021. Prohor a fost hirotonit episcop în Nicomidia şi l-a însoţit pe Sfântul Apostol Ioan pentru o vreme, în insula Patmos. Nicanor a primit mucenicia în ziua în care Sfântul Ştefan a fost ucis cu pietre.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 28 iulie 2021. Timon a fost episcop în Bastoria, o cetate din Arabia. Potrivit unei tradiţii, Timon a murit răstignit în această cetate. Parmena a vestit Evanghelia Domnului în Macedonia. A murit ca mucenic, la sfârşitul domniei împăratului Traian (98-117).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel