Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 februarie

Ema Apostu / 02 feb 2019 / 16:08 Salveaza PDF Comentarii

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 februarie. Pe data de 3 februarie, este prăznuit Sfântul şi Dreptul Simeon.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 februarie. Vechiul Testament a fost tradus din limba ebraică în limba greacă de 70 de înţelepţi, printre aceştia numărându-se şi Sfântul şi Dreptul Simeon. În momentul în care a ajuns la textul din Isaia 7,14: "Iată fecioara va lua în pântece şi va naşte fiu", a înlocuit cuvântul "fecioară" cu "femeie", gândind că nu este posibil ca o fecioară să nască. Pentru necredinţa sa, Dumnezeu i-a făgăduit că nu o să moară până nu va vedea pe Mesia născut din Fecioară (Luca 2, 25-26), scrie creștinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 februarie. La 40 de zile de la naşterea lui Hristos, Sfântul şi Dreptul Simeon, îndemnat de Duhul Sfânt, va lua în braţe pe Cel născut din Fecioară şi va spune: "Acum slobozeşte pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace, că văzură ochii mei mântuirea Ta".  Dreptul şi Sfântul Simeon a vestit şi răstignirea lui Hristos, în momentul în care îi spune Fecioarei Maria ca prin sufletul ei va trece sabie.

Vezi și: Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 4 februarie

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 februarie. "Ce mare este în ceruri slava Sfântului şi Dreptului Simeon, cel care în braţele sale pe Pruncul Iisus L-a primit! Ea se vede dintr-un eveniment din viaţa Sfântului Petru Atonitul, care se sărbătoreşte la 12 iunie. Fiind comandant de oşti, Petru a fost luat prizonier şi aruncat în temniţă în catatea Samara de pe malul raului Eufrat.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 februarie. Suferind în temniţă, Petru se rugă cu lacrimi Sfântului Nicolae să-l roage pe Dumnezeu să-l scape de acolo, făgăduind că îşi va dărui după aceea toată viaţa lui Dumnezeu. Sfântul Nicolae i s-a înfăţişat în vedenie şi i-a spus că deşi el duce rugăciunea lui la Dumnezeu, Dumnezeu nu i-o împlineşte, pentru că altă dată la greu a mai făcut aceasta făgăduinţă şi nu şi-a ţinut-o. apoi Sfântul Nicolae l-a sfătuit pe Petru să se roage Sfântului şi Dreptului Simeon care este foarte ascultat înaintea lui Dumnezeu, aflându-se aproape de Tronul Lui, împreună cu Preasfânta Fecioară şi cu Sfântul Ioan Botezătorul. Petru a ascultat şi a început să se roage Sfântului şi Dreptului Simeon.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 3 februarie. Atunci din nou i-a apărut Sfântul Nicolae, împreună cu Dreptul Simeon, dar nu în vedenie ci aievea. Petru l-a văzut pe Dreptul Simeon în slava mare, cu faţa strălucitoare şi îmbrăcat în hainele preoţeşti ale Vechiului Testament, purtând în mână un toiag de aur. Dreptul Simeon l-a întrebat pe Petru: "Voieşti să-ţi împlineşti făgăduinţă şi să te faci monah?" La aceasta, Petru a răspuns: "Voiesc, Stăpâne, cu ajutorul lui Dumnezeu". Sfântul Simeon atunci a atins lanţurile lui Petru cu toiagul său şi ele s-au topit ca ceară. Deschizând uşa temniţei, Sfântul l-a scos pe Petru afară" (Sfântul Nicolae Velimirovici, "Proloagele de la Ohrida", vol. I, Editura Cartea Ortodoxă, Editura Egumeniţa).


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28