Câine Corgi, ucis cu levierul de o "echipă de prevenţie COVID-19"

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un câine din rasa Corgi, a cărui stăpână era în carantină din cauza COVID-19 într-un hotel, a fost ucis de o echipă de prevenţie. 

Echipa sanitară a fost filmată cum a intrat în apartamentul femeii aflate în carantină şi cum au ucis câinele cu un levier. Legea din China spune că persoanele aflate în carantină sunt obligate să lase locuinţele deschise pentru a putea fi verificate de autorităţi. 

Opinia publică, revoltată

 

„Șeful a zis că trebuie să rezolvăm treaba asta acum și aici?” întreabă unul din angajații echipei sanitare. „Da”, îi răspunde celălalt.

Câinele este văzut cum sare speriat din pat și se ascunde sub o masă din sufragerie. Ulterior, animalul de companie este lovit în cap cu levierul și fuge apoi, schelălăind, în altă încăpere, unde este ucis în bătaie, moment care nu e surprins de camera de supraveghere.

Scenele șocante au fost publicate pe rețelele online chiar de către stăpâna câinelui ucis de autorități. Clipul video a provocat indignare în întreaga țară și reprezintă doar un ultim exemplu dintr-un șir de măsuri extreme pe care autoritățile chineze le-au luat în numele politicii „zero cazuri de Covid” în această țară, scrie Digi24.

Proprietara câinelui Corgi a spus că autoritățile sanitare au asigurat-o permanent că, în timpul operațiunilor de dezinfecție, câinele va fi în siguranță.

Autoritățile locale au recunoscut, într-un comunicat difuzat sâmbătă, că animalul a fost ucis în urma unei „proces complet de dezinfectare” a zonei. Muncitorii implicați în uciderea câinelui au fost „criticați” pentru modul în care au acționat și au fost destituiți.

Chinezii îşi fac provizii, în faţa unui noul val pandemic 

 

Cumpărătorii din Beijing și-au făcut aprovizionare cu varză, orez și făină pentru iarnă, după ce guvernul a îndemnat oamenii să își facă provizii cu bunuri de bază în caz de urgență.

„Va fi o iarnă rece, vrem să ne asigurăm că avem suficient de mâncat”, a spus o femeie care cumpărase orez de la un supermarket din centrul Beijingului.

O coadă lungă s-a format la taraba de varză a supermarketului, deoarece oamenii își doreau să-și facă provizii de legume care se păstrează în mod tradițional acasă și se consumă în lunile de iarnă. Mass-media de stat a încercat să liniștească publicul că există o mulțime de bunuri de bază.

Televiziunea de stat din China CCTV a raportat marți că a existat o „suprainterpretare” a sfatului ministerului.

„În prezent, aprovizionarea cu necesitățile zilnice în diferite locuri este suficientă, iar aprovizionarea ar trebui să fie pe deplin garantată”, a spus Zhu Xiaoliang, directorul Departamentului de Promovare a Consumului din minister. VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel