Chinezii se conformează recomandării autorităților și încep să-și facă provizii, pe măsură ce SARS-CoV-2 se răspândește din nou

Chinezii se conformează recomandării autorităților și încep să-și facă provizii, pe măsură ce SARS-CoV-2 se răspândește din nou  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Chinezii se conformează recomandării autorităților și încep să-și facă provizii, pe măsură ce SARS-CoV-2 se răspândește din nou / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Chinezii au început să-și facă provizii cu alimente, pe măsură ce temperaturile scad și SARS-CoV-2 se răspândește din nou în țară.

Cumpărătorii din Beijing și-au făcut aprovizionare cu varză, orez și făină pentru iarnă, după ce guvernul a îndemnat oamenii să își facă provizii cu bunuri de bază în caz de urgență (citește AICI).

Ministerul Comerțului din China a publicat luni un anunț sezonier în care încurajează autoritățile să-și facă treaba în asigurarea aprovizionării cu alimente și a prețurilor stabile înainte de iarnă, în urma unei creșteri recente a prețurilor legumelor și a unui focar în creștere de COVID-19.

Însă, sfatul ministerului adresat gospodăriilor de a se aproviziona și cu necesitățile zilnice în caz de urgență a provocat o confuzie semnificativă, cauzând o grabă în a cumpăra provizii suplimentare de ulei de gătit și orez. 

„Va fi o iarnă rece, vrem să ne asigurăm că avem suficient de mâncat”, a spus o femeie care cumpărase orez de la un supermarket din centrul Beijingului.

O coadă lungă s-a format la taraba de varză a supermarketului, deoarece oamenii își doreau să-și facă provizii de legume care se păstrează în mod tradițional acasă și se consumă în lunile de iarnă. Mass-media de stat a încercat să liniștească publicul că există o mulțime de bunuri de bază.

Autoritățile spun că oamenii s-au speriat din cauza anunțului

Televiziunea de stat din China CCTV a raportat marți că a existat o „suprainterpretare” a sfatului ministerului.

„În prezent, aprovizionarea cu necesitățile zilnice în diferite locuri este suficientă, iar aprovizionarea ar trebui să fie pe deplin garantată”, a spus Zhu Xiaoliang, directorul Departamentului de Promovare a Consumului din minister.

Unele orașe, inclusiv Tianjin din nord și Wuhan, mai la sud, au scos legume de iarnă din stocuri pentru vânzare la prețuri mai mici în supermarketuri.

Totuși, starea de panică a părut să continue miercuri, mai multe persoane plângându-se online de rafturile goale ale supermarketurilor și au pus asta pe seama unui focar în creștere de COVID-19.

China a raportat miercuri cel mai mare număr de noi cazuri de COVID-19 transmise la nivel local în aproape trei luni, inclusiv nouă infecții noi la Beijing, cea mai mare creștere de o zi în capitală din acest an. 

„Chiar și orezul în vrac a fost scos de pe rafturi”, a spus, pe un blog, un locuitor din orașul Nanjing, potrivit Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel