Butunoi (PSD): Pahonţu, Dragnea, Stănescu, pe lista audierilor la Comisia SPP

Senatorul social-democrat Daniel Butunoi, preşedinte al Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea activităţii directorului SPP, este de părere că pe lista invitaţilor la audieri se vor afla atât preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cât şi şeful Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Pahonţu.

Senatorul social-democrat Daniel Butunoi, preşedinte al Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea activităţii directorului SPP, este de părere că pe lista invitaţilor la audieri se vor afla atât preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cât şi şeful Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Pahonţu, precizând marţi că o decizie în acest sens nu a fost încă luată. Întrebat dacă va fi audiat la comisie Liviu Dragnea, Butunoi a subliniat că nu a fost luată deocamdată o decizie.

[citeste si]

'Asta este o decizie ce urmează să fie luată în biroul acestei comisii. Încă nu m-am consultat cu colegii mei, este pe lista invitaţilor, a fost propunerea reprezentanţilor PNL de a-l invita pe domnul preşedinte Liviu Dragnea la audieri în cadrul acestei comisii. Când va fi invitat, o să vă anunţăm. (...) În calitate de preşedinte vă pot spune că voi avea grijă ca toată activitatea acestei comisii să se desfăşoare în limitele stabilite prin hotărârea plenurilor reunite şi publicată în Monitorul Oficial. Nu am stabilit încă o ordine şi o listă completă pentru cei care vor fi citaţi sau invitaţi la audieri în cadrul comisiei', a declarat Butunoi, la finalul primei şedinţe a comisiei, care a fost una de organizare, după cum a menţionat el. Senatorul a adăugat că pe lista invitaţilor se vor afla, cel mai probabil, şi vicepremierul Paul Stănescu, dar şi şeful SPP, Lucian Pahonţu.

Stănescu, la audieri

'O să mai vină la audieri şi dl viceprim-ministru Paul Stănescu, chiar şi o parte dintre iniţiatorii proiectului de hotărâre a plenului reunit, sunt mai multe propuneri. Bineînţeles că va fi audiat şi dl general Pahonţu. Nu îl cunosc, nu am discutat niciodată cu dl Pahonţu. (...) Deocamdată nu ştiu decât că este o structură cu caracter militar (SPP - n.r.) care se ocupă cu protecţie şi pază demnitari. (...) (Comisia va constata - n.r.) dacă s-a implicat Lucian Pahonţu în plan politic, cum au fost folosite resursele bugetare, resursele materiale ale acestei instituţii, dacă se respectă regulamentele şi ordinele militare, dacă se respectă Legea 91, sunt multe. (...) Să aducem în făgaşul normal eventualele derapaje', a detaliat el. Daniel Butunoi a spus că şedinţa de marţi a comisiei nu a fost convocată intempestiv şi a subliniat că şedinţele acesteia pot avea loc chiar dacă înfiinţarea ei a fost contestată la Curtea Constituţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel