EXCLUSIV  Buna Vestire 25 martie. Dezlegare la pește. Un preot spune cine ar trebui să mănânce

Scutaru Cristina / 24 Martie 2019 / 23:58 Salveaza PDF Comentarii
dezlegare la pește
Descriere foto: dezlegare la pește

Buna Vestire, zi cunoscută şi sub numele de Blagoveştenie, se sărbătoreşte pe 25 martie, aceasta fiind o sărbătoare dedicată Maicii Domnului.

De Buna Vestire, toată lumea mănâncă pește. În realitatea, doar o parte dintre persoane ar trebui să consume acest aliment de Buna Vestire, pe 25 martie.


La ce se referă dezlegarea la pește

 

Dezlegarea la pește nu este pentru toți credincioșii, ci doar pentru cei care au ținut post. Părintele profesor George Istodor a spus, într-un interviu acordat pentru DC News, că dezlegarea la pește se referă doar la cei care s-au ostenit cu postul.

"Cel mai aspru post din an este Postul Sfintelor Paști. Sunt doar două dezlegări la pește în cele șapte săptămâni de post: de Buna Vestire și de Florii. Eu fac mereu precizarea nu pentru credincioșii care vin mereu la biserică, ci pentru cei care vin rar: Dezlegarea la pește este pentru oamenii care au ținut post. Dezlegarea la pește sau la anumite produse alimentare este exclusiv pentru cei care țin post, adică pentru cei care respectă rânduiala bisericii", a spus părintele profesor George Istodor la DC News Live.

Buna Vestire se sărbătoreşte luni, 25 martie 2019.

 

VEZI ȘI: Buna Vestire 25 martie 2019: Ce NU trebuie să faci. Tradiții pentru a avea noroc
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24