Buna Vestire 25 martie 2019. Alimente pe care trebuie să le mănânci ca să-ți meargă bine

Scutaru Cristina / 24 Martie 2019 / 23:19 Salveaza PDF Comentarii
Buna Vestire 25 martie
Descriere foto: Buna Vestire 25 martie

Buna Vestire 25 martie 2019. Credincioșii ortodocși și catolici vor sărbători, luni, 25 martie 2019, Buna Vestire.

Buna Vestire 25 martie 2019. Buna Vestire sau Blagoveștenia este marcată, în fiecare an, pe 25 martie, cu nouă luni înainte de Crăciun, sărbătoarea fiind celebrată, în Răsărit, încă din anul 550, în timp ce la Roma s-a introdus în secolul al VII-lea.

Buna Vestire 25 martie 2019. De Buna Vestire, de Blagoveștenii, ca și în Duminica Floriilor, este dezlegare la pește. Potrivit tradiției, cine mănâncă pește va fi "sănătos ca peștele în tot anul". De asemenea, în unele zone, se mănâncă și fagure de miere.

"După Înviere, Iisus a mâncat peşte fript şi fagure de miere ca să-şi încredinţeze ucenicii că a Înviat. Peştele are o simbolistică aparte în lumea creştină. În tradiţia bisericii, în primul secol, atunci când creştinii erau prigoniţi, ei puneau simbolul peştelui pe case sau porţi pentru a se recunoaşte unii pe alţii", spune părintele Paul Tudorache.

De Buna Vestire, dezlegarea la peşte este amintită din vechime

 

Buna Vestire 25 martie 2019. Conform teologilor, dezlegarea la peşte este privită ca o mângâiere acordată credincioşilor prin prezenţa în Biserică a Mântuitorului Hristos, o bucurie şi o celebrare a acestuia.

VEZI ȘI: Buna Vestire 25 martie 2019: Ce NU trebuie să faci. Tradiții pentru a avea norocTe-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27