Buna Vestire 25 martie 2019: Ce NU trebuie să faci. Tradiții pentru a avea noroc

Buna Vestire 25 martie
Buna Vestire 25 martie

Buna Vestire 25 martie 2019: Buna Vestire, zi cunoscută şi sub numele de Blagoveştenie, se sărbătoreşte în fiecare an pe 25 martie, aceasta fiind o sărbătoare dedicată Maicii Domnului.

Buna Vestire 25 martie 2019: Buna Vestire este prima sărbătoare din calendarul ortodox închinată Maicii Domnului, ce se celebrează, în fiecare an, pe 25 martie.

Buna Vestire 25 martie 2019: Buna Vestire se referă la ziua în care Fecioara Maria a primit vestea de la Arhanghelul Gavriil că-l va naşte pe Hristos. Marchează momentul în care Fecioara Maria din Nazaret, crescută în templu până la 15 ani şi apoi dată în tutela dreptului Iosif, a fost aleasă de Dumnezeu să-l nască pe Fiul Său şi a primit înştiinţare prin Arhanghelul Gavriil: „Bucură-te, ceea ce eşti plină de har! Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei... Şi iată, vei lua în pântece şi vei naşte fiu şi vei chema numele lui Iisus".

Buna Vestire 25 martie 2019, ziua în care nu trebuie să te cerți

Buna Vestire 25 martie 2019: Buna Vestire este cunoscută în calendarul popular sub denumirile de Ziua Cucului și Blagoveştenia. În Bucovina, de exemplu, nu se pun ouă la cloşcă de Buna Vestire, deoarece se crede că ar putea ieşi pui cu două capete şi patru picioare. În unele zone, pentru a avea roade bogate în livezi, pomii se stropeau cu ţuică. Tot acum, gospodarii din Maramureş adună lucrurile de prisos de prin curţi şi le dau foc. Ritualul, cunoscut sub numele Noaptea focurilor, e practicat la fiecare casă maramureşeană, el durând până după miezul nopţii sau până în zori.

Buna Vestire 25 martie 2019: Fiind dezlegare la peste, se spune că acela care gustă peşte de Buna Vestire se va simţi tot anul ca peştele în apă. Totodată, este ziua în care este bine să se pună pe pragul casei pâine şi sare pentru hrana îngerilor şi pentru a avea spor în casă.

Buna Vestire 25 martie 2019: Potrivit tradiției populare, de Buna Vestire, oamenii nu au voie să se certe. Despre cei care se ceartă, se spune că vor avea necazuri tot anul. În această zi, se fac şi previziuni meteorologice. Se spune că aşa cum este vremea de Buna Vestire, aşa va fi şi în ziua de Paşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel