MUCENICI. SFINȚII 40 DE MUCENICI, 9 MARTIE. Atenție: Să nu dai bani cu împrumut

Rodica Mitu / 08 Martie 2019 / 19:08 Salveaza PDF Comentarii

De 9 martie, când Biserica Ortodoxă îi sărbătoreşte pe cei 40 de Mucenici, sunt numeroase tradiții.

MUCENICI. SFINȚII 40 DE MUCENICI, 9 MARTIE. Potrivit tradiţiei, femeile fac în această zi mucenici în formă de opturi. Aceştia sunt duşi la biserică pentru a fi binecuvântați, iar apoi sunt consumaţi în familie.

MUCENICI. SFINȚII 40 DE MUCENICI, 9 MARTIE. În ziua mucenicilor, în credinţa populară, se deschid mormintele şi porţile Raiului, iar gospodinele fac, în cinstea Sfinţilor Mucenici, 40 de colaci numiţi sfinţi, mucenici sau brădoşi. În Moldova, aceştia au forma cifrei 8 şi sunt copţi din aluat de cozonac şi apoi unşi cu miere şi nucă. În Dobrogea, se păstrează aceeaşi formă, doar că sunt mai mici şi fierţi în apă cu zahăr, scorţişoară şi nucă. Mucenicii se împart nevoiașilor, prietenilor, rudelor după ce au fost sfințiți de preot.

MUCENICI. SFINȚII 40 DE MUCENICI, 9 MARTIE. Pe 9 martie, amână spălatul, călcatul, cusutul, gătitul și tot ceea ce înseamnă curățenie. Potrivit unei credințe străvechi, în ziua de 9 martie, este bine să nu porți ranchiună nimănui. Se spune că cei care nu țin cont de acest îndemn e posibil să aibă o vară cu multe neînțelegeri și decepții.

MUCENICI. SFINȚII 40 DE MUCENICI, 9 MARTIE. De asemenea, în această zi, nu trebuie să dai bani cu împrumut sau să ceri cuiva bani. Se crede că, în acest fel, atragi sporul la bani și ții departe datoriile și pagubele bănești.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25