Bulgaria a recunoscut prima căsătorie între două femei

Ema Apostu / 26 iul 2019 / 10:00 Salveaza PDF Comentarii

Un cuplu format din două femei şi-au oficializat relaţia. Căsătoria a fost recunoscută de un tribunal din Bulgaria.

Un tribunal din Bulgaria s-a pronunţat în favoarea unui cuplu format din două femei care şi-au oficializat relaţia în Franţa, în primul caz în care o căsătorie între persoane de acelaşi sex a fost recunoscută în statul bulgar, informează Washington Post care citează Associated Press.

Kristina Palma, cetăţean australian, şi-a oficializat în 2016 relaţia cu Mariama Dialo din Franţa şi a primit iniţial aprobarea de a locui, lucra şi călători în Bulgaria şi în Uniunea Europeană (UE) pe baza faptului că s-a căsătorit cu un cetăţean din UE. Ulterior, însă, statul bulgar i-a negat aceste drepturi, argumentând că o căsătorie între persoane de acelaşi sex nu este legală în Bulgaria.

Cei doi ani de luptă în instanţă s-au încheiat miercuri când tribunalul a recunoscut drepturile pe care le are Kristina Palma ca soţie a unui cetăţean UE. Avocatul cuplului, Denitsa Lyubenova, a declarat că hotărârea tribunalului ar putea constitui un prim pas important spre legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex în Bulgaria.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25