Bugetarii au câştigat în instanţă în patru luni drepturi salariale de 530 milioane lei. Guvernul le va achita eşalonat până în 2014

justitie
justitie

Tot mai multe procese în care statul este dat în judecată sunt câştigate de către salariaţii din sistemul bugetar. Astfel, numai în primele patru luni ale acestui an, bugetarii au reuşit să obţină drepturi salariale neplătite de 530 milioane lei, sumă pe care Guvernul o va achita eşalonat până în anul 2014 inclusiv, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă.

Până la finele anului trecut, drepturi salariale câştigate în instanţă de bugetari totalizau 7,4 miliarde lei, astfel că suma totală care trebuie plătită de la buget a ajuns acum la aproape 8 miliarde de lei, respectiv circa 1,5% din Produsul Intern Brut.

Întreaga sumă este eşalonată la plată pentru perioada 2012-2014, când beneficiarii vor primi câte o treime din drepturile cuvenite în fiecare an.

Mai mult de jumătate din drepturile salarile obţinute de bugetari în instanţă reprezintă sume câştigate de personalul din unităţile de învăţământ preuniversitare de stat.

"Având în vedere obligaţiile asumate de ţara noastră prin acordurile negociate cu organismele financiare internaţionale în privinţa ţintei de deficit bugetar stabilite pentru acest an, dar şi a importanţei şi volumului obligaţiilor financiare concurente ale statului, măsura eşalonării plăţii titlurilor executorii este nu numai urgentă, dar singura în măsură a face posibilă executarea integrală a titlurilor executorii", se arată în nota de fundamentare a proiectului de ordonanţă de urgenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel