Bugetari România. Teodorovici și Hossu confirmă concluzia DUREROASĂ a lui Remus Borza

Bogdan Bolojan / 09 feb 2018 / 12:22 Salveaza PDF Comentarii
Remus Borza
Descriere foto: Remus Borza

Ministrul de finanțe Eugen Teodorovici și liderul de sindicat Cartel Alfa, Bogdan Hossu, au ajuns la o concluzie comună, dură a realității din sistemul bugetar, prezentată de nenumărate ori de deputatul Remus Borza la interviurile DCNews: numărul angajaților de la stat este mult prea mare. 

După o serie de analize, atât Eugen Teodorovici cât și Bogdan Hossu au ajuns la realitatea prezentată de Remus Borza la DCNews. 

"Primul efect a fost reforma fiscală și probabil al doilea este reducerea de personal. O restructurare a personalului. Am ajuns la situația în care am avut și trei șefi pe același post, care erau plătiți cu salariu de șef. S-au înmulțit șefii și nu a fost o organizare adecvată. Este un prost management care ar trebui să fie corectat", a declarat Bogdan Hossu, președinte Cartel Alfa, la Realitatea TV.

Ministrul de Finanțe a afirmat, joi, că, raportat la nevoile şi mărimea ţării noastre, este într-adevăr un număr mult prea mare de angajaţi în sistemul public, menționând că şi în Parlament există mult prea mulţi angajaţi la cele două Camere, iar administraţia este mult prea încărcată.

Ce spunea Remus Borza

Deputatul Remus Borza spune că numărul bugetarilor a crescut în ultimii ani foarte mult, iar statul platește foarte bine fără să ceară nimic în schimb. 

"Productivitatea și eficiența muncii, mai ales în sectorul bugetar, nu a crescut. Statul e împietrit și marile instituții și sisteme publice nu sunt performante și eficiente și din cauza calității slabe a resursei umane. La stat vorbim de 1,2 milioane de bugetari, a crescut foarte mult numărul bugetarilor în perioada 2007-2008. Statul e un prost angajator și un foarte generos angajator, plătește mult fără să ceară nimic la schimb. Foarte multă autosuficiență, foarte multă indolență și blazare, dar în primul rând foarte multă reticență la reformă și la schimbare. Sistemele astea nu vor putea fi schimbate, reformate, modernizate, indiferent ce cap luminat vor avea la nivelul ministerelor câtă vreme funcționărimea va rămâne aceeași," declara Remus Borza la DCNews într-o ediție a interviurilor din iulie 2017.

Știrea COMPLETĂ poate fi accesată AICI. 

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28