EXCLUSIV  Remus Borza sare la gâtul bugetarilor: ”Scoatem niște proști cu diplomă”

Deputatul ALDE Remus Borza îi critică dur pe funcționarii publici despre care spune că generează servicii de proastă calitate.

”Productivitatea și eficiența muncii, mai ales în sectorul bugetar, nu a crescut. Statul e împietrit și marile instituții și sisteme publice nu sunt performante și eficiente și din cauza calității slabe a resursei umane. La stat vorbim de 1,2 milioane de bugetari, a crescut foarte mult numărul bugetarilor în perioada 2007-2008. Statul e un prost angajator și un foarte generos angajator, plătește mult fără să ceară nimic la schimb. Foarte multă autosuficiență, foarte multă indolență și blazare, dar în primul rând foarte multă reticență la reformă și la schimbare. Sistemele astea nu vor putea fi schimbate, reformate, modernizate, indiferent ce cap luminat vor avea la nivelul ministerelor câtă vreme funcționărimea va rămâne aceeași. Funcționarul astăzi are o stabilitate mai mare decât o dă imunitatea unui parlamentar sau inamovibilitatea unui judecător. Trebuie să umblăm la această stabilitate a funcționarului pentru că trebuie să fie și el conștient că trebuie să livreze competență și performanță, nu doar să încasese salarii nemeritate și nemuncite. Nu poți să te atingi de un funcționar, nici măcar să îl transferi de la o direcție la alta dacă el nu vrea. Și până la urmă indiferent cu ce strategii minunate o veni un ministru sau ce planuri pe cincinale sau pe 10-20 de ani sau ne-am asuma noi ca strategii naționale câtă vreme ele sunt implementate de acest corp al funcționarilor care nu este reformat.”, a spus Remus Borza la DCNews.

Plimbători de hârtii

”Cei 1,2 milioane de bugetari sunt asistați. Ei generează servicii de proastă calitate, indiferent că te duci la spital, indiferent că ești la școală sau stai la ghișeu în fața unui funcționar de la administrație. Noi în continuare scoatem, vorba unui clasic în viață ”niște proști cu diplomă” (...) La stat vorbim despre 1,2 milioane de plimbători de hârtii. Sigur, exagerez și îmi cer scuze, dar totuși până la urmă astea 96 de miliarde de lei cât s-a colectat în primele 6 luni vin din zona privată”, a mai adăugat acesta. 

Puteți urmări răspunsul integral de la minutul 36:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel