Bucătarii cu experiență toarnă ceai peste carne. Secretul unei fripturi suculente a fost dezvăluit

Bucătarii cu experiență toarnă ceai peste carne. Secretul unei fripturi suculente a fost dezvăluit. Sursa foto: freepik.com
Bucătarii cu experiență toarnă ceai peste carne. Secretul unei fripturi suculente a fost dezvăluit. Sursa foto: freepik.com

La prepararea cărnii, este important să ții cont de mai mulți factori, deoarece acest lucru va afecta textura preparatului finit.

De obicei, în acest scop se folosesc diferite marinade pe bază de produse acide. Îți dezvăluim o metodă de prepararea a cărnii despre care multe gospodine nu au auzit.  

Unii bucătari folosesc tehnici complet unice și neobișnuite. Spre exemplu, bucătarii cu experiență toarnă ceai peste carne.

Se crede că acest truc ajută la prepararea unui fripturi moi și suculente. Pe baza de ceai se prepară o marinadă specială, care vă permite să obții rezultatul dorit.

Clătite olandeze cu mere la cuptor. O rețetă originală și savuroasă pentru micul dejun

Un fapt interesant este că felul de mâncare cu carne nu este doar moale și fraged, dar are și calități gustative deosebit de bune.

Cel mai bine este să alegi ceaiul negru clasic și să-l prepari în mod obișnuit într-un ceainic. Merită să adaugi zahăr și câteva felii de lămâie pentru ca marinada să fie și mai bună.

Așteaptă momentul în care băutura se răcește. Se toarnă, apoi, ceaiul peste carnea pregătită în prealabil. Dacă dorești, poți adăuga suc de lămâie și condimente în marinată. Lasă carnea la macerat pentru o jumătate de oră.

Salată franțuzească de cartofi, cu muștar de Dijon și verdeață proaspătă. Rețeta simplă

Prăjește ceapa, iar apoi adaugă bucățile de carne. Imediat ce observi formarea unei cruste pe carne, poți adăuga ceaiul în care a fost marinată. Gătește carnea în ceai până când este complet gata! Poftă bună! 

 

Vezi și. Friptura se va topi în gură: respectă câțiva pași simpli, dar foarte importanți

 

Gătitul cărnii nu este atât de ușor, iar multe gospodine se plâng că friptura prea uscată. Cu toate acestea, gospodinele cu experiență știu ce trebuie făcut pentru ca friptura să se topească literalmente în gură. Pentru asta trebuie respectați câțiva pași simpli, dar foarte importanți.

Metoda 1. Este necesar să se facă o marinadă pe bază de apă minerală. Totul este foarte simplu. Peste bucățile de carne de porc sau vită toarnă apă carbogazoasă. Carnea trebuie ținută în apă carbogazoasă circa 4 ore. Nu uita să pui oala cu carne în frigider. Dacă dorești să faci o mâncare mai picantă, poți adăuga ceapă, verdeață și condimente în oala cu carne și apă carbogazoasă.

Șnițel de pui, preparat în stil indian. Sosul cremos, care îl însoțește, te va încânta cu o simfonie de arome

Metoda 2. De asemenea, toarnă peste carne un pahar de suc de lămâie sau portocale, diluat cu apă plată. Carnea trebuie ținută în acest amestec jumătate de oră. Drept rezultat, friptura va fi incredibil de moale și delicată.

Metoda 3. Această opțiune implică utilizarea vinului. Este suficient să torni, pur și simplu, un pahar de vin peste bucățile de carne. Ține carnea în vin o oră.

Metoda 4. Poți turna peste carnea de porc sau pui sos de soia. Carnea trebuie ținută în sosul de soia jumătate de oră.

Pizza cu bere cu umplutură de ceapă, o delicatesă culinară, care se face simplu

Metoda 5.  Amestecă 250 ml de apă fiartă, cu o o jumătate de lingură de sare și o lingură de piper negru. Toarnă amestecul peste carne și dă oala în frigider pentru 4 ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel