Șnițel de pui, preparat în stil indian. Sosul cremos, care îl însoțește, te va încânta cu o simfonie de arome

Snițel de pui, preparat în stil indian. Sosul cremos, care îl însoțește, te va încânta cu o simfonie de arome. Sursa foto: freepik.com
Snițel de pui, preparat în stil indian. Sosul cremos, care îl însoțește, te va încânta cu o simfonie de arome. Sursa foto: freepik.com

Șnițelul crocant de pui cu aromă de garam masala este o mâncare delicioasă pentru cină, completată cu un sos cremos și orez.

Garam masala este un amestec de condimente folosit în bucătăria nordică a Indiei și în alte bucătării asiatice. Ingredientele acestui amestec pot varia în funcție de regiune. Garam masala include de obicei piper alb și negru, cuișoare, scorțișoară, nucșoară, chimen, cardamom și o serie de alte condimente.

Surprinde-ți familia cu o salată incredibil de gustoasă din cârnați și legume

Șnițelul clasic este piept de pui pane, prăjit până la o crustă aurie. Sosul se poate face cu o săptămână înainte și se păstrează într-un recipient ermetic în frigider.

Ingrediente pentru sos

smântână - 2 linguri,

unt - 1 lingură,

ulei - 1 lingură,

usturoi măcina după gust,

ghimbir uscat măcinat - 1 lingură,

garam masala - 1 lingură,

cardamom măcinat - 1 lingură,

boia afumată - 1/2 linguriță,

piure de tomate - 400 grame.

Roșii prăjite cu ou, cel mai popular preparat chinezesc

Ingrediente pentru șnițele

piept de pui - 500 grame,

făină de grâu - 1,5 pahare,

ouă - 3 bucăți,

pesmet - 2,5 pahare,

garam masala - 2 linguri,

turmeric  - 1/2 linguriță,

paprika - 1/2 linguriță,

sare - 2 lingurițe.

piper negru - 1 lingură.

 

Prepararea, pas cu pas

Pune untul și o lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu. Se lasă să se încălzească, apoi se adaugă ghimbirul și usturoiul. Gătește timp de un minut, apoi adaugă restul condimentelor. Mai fierbe câteva secunde, apoi adaugă piureul de roșii, sare și piper.

Sosul se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se adaugă smântâna și se mai fierbe încă un minut sau două. În acest moment, poți amesteca sosul până când este omogen.

Pizza cu bere cu umplutură de ceapă, o delicatesă culinară, care se face simplu

Pieptul de pui se taie în jumătate pe orizontală pentru a forma două bucăți. Acoperă-le cu hârtie de copt și bate carnea ușor, folosind un sucitor sau un ciocan pentru carne.

Pune făina, ouăle și pesmetul în trei boluri adânci. Condimentează făina și pesmetul cu sare, piper, garam masala, turmeric, usturoi praf și boia de ardei. Bate ouăle cu o furculiță.

Prepară o cină delicioasă și ieftină din orez și cartofi. Toată familia va fi sătulă

Rulează fiecare bucată de pui prin făină, scuturând excesul, apoi scufundă carnea în ouăle bătute și, la final, în pesmet. Poți repeta pașii cu ou și pesmet pentru o acoperire mai groasă.

Încinge uleiul într-o tigaie mare. Când uleiul este fierbinte, pune carnea și gătește timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când devine aurie și crocantă pe ambele părți. Pune șnițelele pe prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Servește șnițelele cu orez fiert și sosul cremos. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel