Pizza cu bere cu umplutură de ceapă, o delicatesă culinară, care se face simplu

Pizza cu bere cu ceapa, o delicatesă culinară, care se face simplu. Sursa foto: freepik.com
Pizza cu bere cu ceapa, o delicatesă culinară, care se face simplu. Sursa foto: freepik.com

Surprinde-ți prietenii și familia cu o pizza neobișnuită cu umplutură de ceapă. Cu siguranță nu au gustat așa ceva și vei primi titlul de cel mai bun bucătar! Aluatul de pizza se face cu bere.

Pizza va fi foarte aromată, iar umplutura va fi dulce. Este destul de ușor să prepari o astfel de delicatesă.

Ingrediente pentru aluat:

miere - 1 lingura,

bere - 3/4 cană,

drojdie uscată - 10 grame,

ulei de măsline - 2 linguri,

făină de grâu - 3 pahare,

sare - 1 lingură,

apă caldă - 1/4 cană.

Spaghete cu miere și migdale, o cină surprinzătoare și originală

Ingrediente pentru umplutură:

ceapă albă - 4 bucăți,

ceapă roșie - 2 bucăți,

praz - 220 grame,

ceapă galbenă - 2 bucăți,

ceapă verde - 1 legătură,

cimbru - 1 crenguță,

ulei de măsline - 3 linguri,

sare și piper după gust,

brânză tare rasă - 200 grame,

frunze de dafin - 1 bucată.

 

Rețeta, pas cu pas

Într-un castron mare, combină mierea, drojdia și ¼ de cană de apă caldă. Lasă amestecul să stea până devine spumos, aproximativ 10 minute.

Se amestecă berea și uleiul până se omogenizează. Adaugă făina și sarea și amestecă cu o lingură de lemn în compoziția de drojdie. Transferă pe o suprafață de lucru și frământă până se omogenizează, aproximativ 8 minute. Acoperă aluatul cu folie de plastic și lasă-l într-un loc cald până când își dublează volumul, aproximativ 2 ore.

Orez prăjit cu ananas, o combinație exotică delicioasă

Între timp, pregătește umplutura de ceapă. Încălzește o lingură de ulei și adaugă cimbrul și ceapa albă feliată, frunza de dafin, sarea și piperul. Gătește, amestecând din când în când, până când ceapa este foarte moale, dar nu se rumenește, aproximativ 30 de minute. Scoate de crenguța de cimbru și frunza de dafin. Transferă ceapa într-un robot de bucătărie sau blender și pasează-o până când se omogenizează.

Apoi, încălzește o lingură e ulei într-o tigaie la foc mediu, adaugă prazul tocat, asezonează cu sare și piper și se călește, amestecând din când în când, până se înmoaie, dar nu se rumenește, aproximativ 15 minute. Transferă ceapa într-un bol și lasă-o deoparte.

Sos universal pentru salatele de primăvară. Prepară-l și nu vei regreta

Se încălzește uleiul rămas, se adaugă ceapa roșie și ceapa galbenă, se condimentează cu sare și piper și se gătește, amestecând, până când ceapa este foarte moale și ușor rumenă, aproximativ 15 minute. Transfera ceapa în castronul cu prazul și amestecă. Toacă ceapa verde  într-un castron separat.

Împarte aluatul în 4 părți și modelează 4 bile. Pudrează ușor biluțele cu făină, acoperă-le cu folie de plastic și lasă-le într-un loc cald până își dublează volumul.

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade.  Formați foile de pizza. Este mai bine să faci acest lucru cu mâinile, întinzând foarte atent aluatul cu degetele. Diametrul foii trebuie să depășească 20 cm. 

Sparanghel la grătar: simplu, gustos și cu puține calorii

Acoperă o tavă cu hârtie de copt, întindeți aluatul și pune deasupra două linguri din piureul de ceapă albă, lăsând pe margini un chenar de 1-2 cm lățime.

Întindeți deasupra ¼ din amestecul de ceapă prăjită. Se presară cu un sfert de brânză rasă și se da la cuptor. Coace până când marginile se rumenesc, aproximativ 10 minute. Repetă procedura pentru toate foile de aluat. Decorează fiecare pizza coaptă cu ceapă verde. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel