Brăila a primit 70% din suma acordată la nivel naţional ca despăgubire pentru pesta porcină africană

Suma totală acordată cu titlu de despăgubire, din iulie 2018 şi până în prezent, pentru efectivele de porci eutanasiaţi în judeţul Brăila, în vederea lichidării focarelor de pestă porcină africană, reprezintă aproximativ 70% din valoarea totală a despăgubirilor acordate la nivel naţional, potrivit informaţiilor furnizate, pentru Agerpres, de purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brăila, Dragoş Frigioiu.

Din iulie 2018, când a apărut primul focar de pestă porcină africană în Brăila, şi până în prezent, în judeţ au fost plătite despăgubiri în valoare de 189.409.449 lei.

Suma totală acordată în 2019 cu titlu de despăgubire pentru efectivele de porci ucişi pentru lichidarea focarelor de pestă porcină africană din judeţul Brăila este de 21.035.905 lei, din care s-au plătit 17.342.462 lei.

"DSVSA Brăila are în stadii avansate de execuţie ultimele dosare pentru despăgubirea proprietarilor care au suferit pierderi în urma apariţiei bolii şi lichidării efectivelor de porci deţinute", a declarat Dragoş Frigioiu.

Judeţul Brăila are active, la această dată, 41 de focare de pestă porcină africană, din care 38 în exploataţii nonprofesionale, respectiv în gospodăriile locuitorilor, şi trei în exploataţii comerciale,

Focarele de pestă porcină africană declarate active începând cu data de 3 iulie 2019 se găsesc în 13 localităţi, respectiv Ianca, Măxineni, Şuţeşti, Cireşu, Galbenu, Gropeni, Jirlău, Mircea Vodă, Plopu, Râmnicelu, Romanu, Traian şi Viziru.

Din data de 3 iulie şi până în prezent, în judeţ au fost stinse 34 de focare, 33 în exploataţii nonprofesionale, respectiv la crescătorii particulari, şi unul într-o societate comercială.

De la începutul acestui an, în judeţul Brăila au fost eutanasiaţi în vederea lichidării focarelor de pestă porcină africană 8.093 porci în gospodăriile populaţiei şi 20.692 în exploataţii comerciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel