Bombă de presă, postată de judecătorul Adrian Neacșu, pe FB

Fostul judecător CSM Adrian Toni Neacșu atacă pe Facebook trei teme de actualitate în Justiție, prezentând românilor o perspectivă șocantă. Neacșu a fost unul dintre adversarii cuplului Ghica-Hăineală, până la excluderea sa din CSM, în urma unei anchete DNA.

În urmă cu câteva ore, Neacșu a scris că decizia CCR de a pedepsi penal insulta și calomnia este ”o fumigenă”. Iată ce postează Toni Neacșu: ”Insulta si calomnia nu vor fi reincriminate. Decizia Curtii Constitutionale nu se refera la asta si nici nu ar putea sa se refere, de vreme ce abrogarea acestor infractiuni este defintiiva de 3 ani de zile. Motivarea hotararii CC ne va lamuri, dar am garantii suficiente sa spun ca totul este o fumigena aruncata din unor prea iubitori de publicitate cu orice pret”.

Un român din cinci, anchetat de Parchete

Judecătorul observă, în altă postare, că 1 român din 5 este anchetat de Parchete. ”Si in continuare despre cifre, fiindca nu ma pot abtine. Parchetele au avut de solutionat in 2012 un total de 1.754.215 dosare penale. Potrivit INS in romania populatia activa (peste 18 ani) este de 8,8 milioane, in care sunt incluse si persoanele aflate in strainate. Facand o imparteala simpla ar insemna ca unul din 5 romani adulti au facut in 2012 obiectul unui dosar penal. Doar asa, ca sa stim”.

Cum sunt anihilați judecători? Prin supraîncărcare, scrie Neacșu:

Cineva trebuie sa ma vindece de atractia pe care o am pentru datele statistice din justitie. Mai ales ca putini din sistem inteleg semnificatia cifrelor la care tot fac referire. Totusi, nu rezist sa nu impartasesc: in 1990 fiecarui judecator i-au revent spre solutionare 390 de dosare; in 2012 fiecare judecator din Romania a solutionat peste peste 1200 de dosare. In 1990 au existat 94.941 de dosare penale pe rolul instantelor; in 2012 am ajuns la aproximativ 250.000 de dosare penale. sa fie concluzia ca romanii sunt mai rai?”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel