Bogdan Chirieac: PSD, eşec catastrofal în opoziţie. PSD spune de ce a stat la votul pentru şefia Parlamentului: Ne comportăm ca USR-ul sau sancţionăm prin vot

Senatorul PSD de Buzău, Lucian Romașcanu, a răspuns după ce analistul politic Bogdan Chirieac a acuzat social-democrații de „eșec catastrofal în opoziție”.

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, miercuri, că PSD a dat dovadă de „eșec catastrofal în opoziție”, după ce n-a ținut seamă de criticile aduse cu OUG 13 și a participat la „mascarada de audieri”.

Senatorul PSD de Buzău, Lucian Romașcanu, a venit cu o replică la cele spuse de Bogdan Chirieac.

„Cu tot respectul pentru domnul Chirieac, cred că exagerează când pune diagnosticul pe care îl pune. În primul rând, am spus cu toată tăria și am acționat în consecință și pe încălcarea Constituției de către președinte antepronunțându-se și pentru mascarada de consultări și pentru tot ce se întâmplă.”, a spus Romașcanu la Antena 3. 

De asemenea, senatorul social-democrat a subliniat faptul că „trebuie să înțelegem că în procedura parlamentară votul decide. În momentul de față, calendarul sau programul Parlamentului este făcut de Biroul Permanent, în care PSD este minoritar.”

Romașcanu: Avem două opțiuni 

În continuare, Romașcanu a explicat că PSD are două opțiuni în situația de față: opțiunea de a pleca și opțiunea de a-și spune părerea.

„Avem două opțiuni aici: opțiunea de a părăsi și de a ne comporta precum USR-ul și opțiunea de a ne spune punctele de vedere, de a critica și de a sancționa prin vot. Suntem prezenți în Comisii pentru a pune oglinda în față miniștrilor, mulți dintre ei incompetenți, am fost prezenți pentru a sancționa prin vot „împotrivă” propunerea aberantă a PNL”, a explicat senatorul PSD. 

Apoi, Lucian Romașcanu a precizat că „s-a stabilit un program, ne-am folosit de el pentru a transmite mesaje. Lucrurile trebuie interpretate în această cheie. Îi asigurăm pe militanții și votanții noștri că vom face cea mai dură opoziție cu putință.”

În închiere, Romașcanu a amintit că „această măgărie sinistră cu împărțirea banilor are plângeri penale, are reclamație în contencios și toate lucrurile pe care le putem face, le vom face.”

„PSD nu poate lăsa microfonul și vocea doar puterii, cedând sau părăsind instituția doar pentru că așa crede cineva mai bine”, a completat senatorul PSD de Buzău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel