Bogdan Chirieac critică ONG-urile care au tăcut în cazul ursului Arthur: Niciun fel de reacţie. Se luptau pentru albina albastră, pentru şobolanul nu ştiu cum

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Analistul politic Bogdan Chirieac a lăudat ONG-ul Agent Green pentru că a dezvăluit cazul ursului Arthur, ucis de prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, însă a criticat lipsa de acţiune a altor organizaţii care, în alte cazuri, au umplut spaţiul public de proteste. 

"Ştirea europeană de azi este masacrarea ursului Arthur. Toată presa, din fundul Suediei până jos în Sicilia şi din Londra până în Budapesta, că Bucureştiul a lăsat-o mai moale, e revoltată. 

Jos pălăria pentru Agent Green, ONG-ul care a descoperit oroarea, dar celelalte ONG-uri, care se luptau pentru albina albastră care urma să fie deranjată de autostrada nu ştiu care, pentru şobolanul nu ştiu cum, unde sunt? Niciun fel de reacţie!", a declarat Bogdan Chirieac la România TV, în emisiunea moderată de Lili Ruse. 

Ursul uriaș Arthur a fost împușcat la Ojdula, Covasna, pe 13 martie 2021, a anunțat miercuri Organizația Agent Green. Reprezentanții ONG-ului îl acuză pe prințul Emanuel de braconaj după ce ar fi profitat de o derogare dată de ministrul Mediului pentru uciderea unei ursoaice cu pui care a produs mai multe pagube în ferme din regiune. Ursul Arthur ar putea fi cel mai mare urs din Europa, iar vestea uciderii sale i-a revoltat nu doar pe români, dar și pe străini. Presa internațională a scris despre acest caz.

VEZI Ursul uriaș Arthur, printre subiectele de top în presa internațională. Ce au scris cele mai importante publicații

Florin Cîţu: Ursul  nu era cel mai mare din România 

”Am avut o discuție cu domnul ministru (al Mediului - n.r.). Înțeleg că există o anchetă. Vom vedea care vor fi rezultatele. Se pare că nu toate informațiile sunt corecte, din spațiul public, și aici nu aș vrea să comentez ceva ce nu este corect. Dar se pare că nu este cel mai mare urs. Vom vedea care sunt concluziile anchetei.”, a declarat Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă, atunci când jurnaliștii l-au întrebat despre acest incident.

Legat de declaraţia lui Florin Cîţu, Bogdan Chirieac a reacţionat ironic. 

"Ştiţi cum e asta? Dacă eu mâine nu aş mai fi, s-ar spune 'lasă, mă, că şi aşa era bătrân, nu mai trăia mult'. Fix asta a spus premierul!", a concluzionat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel