Boc şi Funeriu, pagubă de 400.000 de lei la MECT. Inspector demis de trei ori, deşi nu mai era în funcţie

boc si funeriu
boc si funeriu

Ministerul Educaţiei trebuie să plătescă aproape 400.000 de lei din cauză că l-au dat afară pe fostul inspector general al judeţului Ilfov, Ion Cornaciu. Acesta a fost demi în 2009, dar ulterior Funeriu şi ulterior Boc l-au mai dat afară de două ori, deşi se mai afla în funcţie. Profesorul a dat în judecată Ministerul şi a câştigat. Acum, fostul inspector trebuie să primească salarii în valoare de 280.000 de lei, iar Ministerul Educaţiei mai trebuie să plătească şi o amendă care a ajuns acum la 1 miliard de lei vechi. Asta pentru că nu a pus în aplicare deciziile instanţei definitive.

Fostul inspector general al judeţului Ilfov, Ion Cornaciu, a fost demis în 2009, în baza unui ordin care schimba metoda de alegere a conducătorilor din instituţiile publice. Curtea constituţională a decis după această ordonanţă că reglementările actului încalcă Constituţia şi ar politiza structurile deconcentrate ale ministerelor. Acesta este şi motivul pentru care Ion Cornaciu a câştigat definitiv în instanţă dreptul de a pus din nou în funcţie şi de a primi toate salariile instante.

Chiar şi aşa, miniştrii educaţiei de atunci, atât ministrul interimar Emil Boc, cât şi Daniel Funeriu l-au mai demis încă de două ori pe Ion Cornaciu, deşi acesta nu era în funcţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel