Urmărește emisiunea live


Boc a pierdut procesul. Inscripții în limba maghiară

Tribunalul Cluj a admis, marţi, cererea unei asociaţii de a fi obligat primarul Emil Boc să amplaseze plăcuţe indicatoare cu denumirea şi în limba maghiară a municipiului Cluj-Napoca. 

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, Simona Trestian, a declarat că denumirea oraşului în limbile română şi maghiară trebuie să fie pe acelaşi indicator, însă nu se precizează pe care, dacă e vorba doar de indicatoarele de la intrările în oraş sau de toate plăcuţele pe care apare denumirea oraşului. 

'S-a admis în parte acţiunea formulată de Asociaţia Minority Rights şi a fost obligat primarul municipiului Cluj-Napoca să inscripţioneze plăcuţele cu denumirea Cluj-Napoca şi în limba maghiară, pe aceeaşi plăcuţă cu denumirea în română', a spus Simona Trestian. 

Ea a mai afirmat că asociaţia respectivă a formulat cereri ca plăcuţele să fie inscripţionate cu denumirea oraşului şi în alte limbi, dar acestea au fost respinse. 

Decizia Tribunalului poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Cluj, în termen de 15 zile. 

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat că instituţia pe care o reprezintă va contesta în instanţă decizia Tribunalului Cluj, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel