Blogger, asasinat în Japonia la o conferinţă de presă

Sebastian Florea / 26 iun 2018 / 11:02 Salveaza PDF Comentarii
Blogger, asasinat în Japonia la o conferinţă de presă
Descriere foto: Blogger, asasinat în Japonia la o conferinţă de presă

Hagex , un celebru blogger a fost asasinat în Japonia după ce a susţinut o conferinţă de presă despre certurile online.

Bloggerul japonez cunoscut sub numele de Hagex a fost asasinat duminică de un navigator pe Internet cu care s-a certat online, după ce a susţinut o conferinţă de presă despre "certurile pe Internet" şi despre modul cum să le gestionezi, relatează AFP.

Asasinarea lui Kenichiro Okamoto, un salariat al unei societăţi din Tokyo şi un specialist în securitate online care a apărut în câteva rânduri la televiziune, a fost premeditată, a anunţat poliţia.

Potrivit blogului său, Kenichiro Okamoto, în vârstă de 41 de ani, a susţinut duminică o conferinţă la Fukukoa, în sud-vestul ţării, despre "certurile pe Internet" în care a vrut "să-şi împărtăşească experienţa din certuri întâlnite online şi despre modul cum să le răspunzi".

Ucis în toaletă

El a fost găsit mort în toaletă, prezentând mai multe urme de lovituri cu un cuţit, potrivit presei japoneze. Presupusul asasin a fost arestat şi şi-ar fi recunoscut fapta, potrivit postului public NHK. El şi-a justificat fapta prin faptul că-l "detesta" pe blogger.

Internetul japonez este teatrul a numeroase dispute şi hărţuiri, pornind de la persoane care acţionează adesea mascându-şi identitatea reală.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27